Gäddfiske | Två föräldralediga bröder letade napp

Idag var det dags att få med brosan till likkistan för att checka läget om piken hade vaknat till liv efter leken! Stark vind gjorde inte fisket lätt idag! Men skam för den som ger sig!
Vi började givetvis med trolling! Det som brukar fungera bäst 9 av 10 gånger! Men det var riktigt trögt, provade skifta drag flertalet gånger utan någon större respons.
Men efter det att vi åkt vidare till en annan grym spot så slängde jag på min SwimWhizz så gav det äntligen utdelning! 2 snabba slipsar lyckades jag lura på mindren 3minuter.

Broder min var fortfarande fundersam över vad det var för en sjö jag lurat med honom till, senare på eftermiddagen när batteriet till elmotorn snart var slut, så lyckades han äntligen hitta melodin för dagen.

Ett gammalt hederligt vassdrag från abu var receptet som gällde! Första fisken slukar broderns drag och en match utspelar sig, en långvarig sådan, Christer gnäller efter en stunds fight med fisken med ett leénde i facet över att han börjar bli tröttt i armen, nu var det ju en gädda och ingen lax! visst gäddan rusade en hel del och gav inte upp i första taget, men efter en stund börjar fisken äntligen bli redo för att syna insidan av båten! Gäddan var inte tjock, men väldigt lång, vi tog bara vara på vikten och den stannade på 4,8kg.

Klart han ska vara glad över att piska dagens guide! Men tro inte att det blir en vana!

Brosan fortsätter att fiska av vassvikarna medans jag hoppade i land efter några bommade fiskar mellan 3-5kg.
Med mig till land tog jag givetvis kameran för att fotografera och provade även att filma.


Hittade även en gammal träeka som sett sina bästa dagar… R.i.P

Klockan hade blivit mer än vi trodde så vi beslutar oss för att packa ihop för att resa hem, men påvägen får vi besök av 2 älgar varav ena stog vid vägkanten i en buske. såg rätt kul ut när bara huvudet stack fram innan dem beslöt sig för att springa en bit in i skogen.

Självklart hade man digitalkameran i bagageutrymmet men fick åtminstone en bild med brosan iPhone!

Vi fick iaf 2 gäddor var idag, brosan i top med 4,8kg. Trögt men roligt att brosan fick drilla en gädda med krut i!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments