fredag
20/7
2012
Vertikalfiske | Fiske med Gösdrottningen levererade äntligen nytt personbästa

Postad av: | Kommentering avstängd


Idag var det bestämt att vertikalfiska med Cecilia ”Gösdrottningen” Grönberg.
Vi kom ut riktigt tidigt den här fredagsmorgonen, vi tänkte att vi skulle vara bland dom första ute på sjön idag, men där gick vi bet!

Det var redan 4-5st trailers vid rampen som redan hade sjösatt och fler blev det under dagen. Till en början blåste det en hel del, även om väderprognosen hade visat att det bara skulle blåsa 2m\s.

Jag får lov att testa släppa på första fisken för dagen och efter lite lirkande så rata fisken min jigg och tvärdök. Tänkte direkt att ”Jaha.. det är en sån dag idag”. Cecilia lyckades lura sina första fiskar hon släppte på, varav ena var en riktigt fin fisk på 4kg och den andra kring 3kg. Eftersom båda var något trötta så glömde vi helt och hållet bort att ta bilder på dessa.

Efter en del sökande utan några större resultat, så fortsätter vi till en annan hotspot där Cecilia brukar ha bra fiske, under transporten dit så passar jag på att rigga min Rainbow trout jigg från Lunkercity Fin-s med en extra stingerkrok, då jag gått bomm på många fiskar när jag valt att fiska med storleken 7″ med endast 1 stingerkrok, nu kände jag mig redo att släppa på nästa fisk som Cecilia lyckats finna efter en del sökande bland dess spår.

Fisken står på ungefär 4,5 meter ner i det 12meter djupa vattnet, med min 50gr skalle så går det fort att komma ner till fisken. Lite lätt lirkande med jiggen så väljer den att gå till anfall, mothugget sitter extremt bra och till en början blev jag förvånad över att fisken inte kändes lika stor som ekot visade.

Halvvägs upp så kommer fisken utan några större knyckande, men ju närmare ytan fisken kommer och en snabb skymt av fisken så konstaterade jag att den låg på cirka 4-5kg. Sen utspelar sig en kortare match innan fisken synar ytan och jag blir helt lyrisk medans Cissi tar fram håven och håvar fisken på första försöket!

Fisken väger 6,1kg och 85cm lång, Äntligen är gamla pb:t spräckt som jag tog i våras som vägde  5,2kg med Peter Söder.

En kortare stund därefter så kommer givetvis Peter till och frågar hur det har gått.

En fantastisk dag på sjön som alltid i Cecilias sällskap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

 • I samarbete med

 • Senaste instagram

  • Ikväll blir det gös jakt! Fler som ska ner o…
  • 2015 modell av Linder sportsman 445 catch har jag fastnat…
  • Efter 1.5v instängd i sjukstugan så kom jag idag äntligen…
  • Våren närmar sig och det är dags att förbereda sig.…
  • Fiskade skapligt fast man var hemma o sjuk idag. Mina…
  • Ingen pimpeltävling för min del idag. Hemma en vecka o…
  • Rensar papper för att få tiden att gå så hittade…
  • Förra året upptäckte jag hur roligt och framförallt effektivt dropshot…
  • Oktober 2013 skulle jag fiska gädda, men fick en ål!?…
  • Dagens #waybackwednesday är från semestern i Norrbotten 2013. Fiske efter…
 • Senaste på Youtube

 • Länkar