Det fick bli fiske iaf! ;)

Visst blev det fiske, men utöver det vanliga så provade man på lite ghettofiske i Gavleån.
Tänkte att jag skulle inrikta fisket mot abborre och gös.

Började med en grönfärgad jigg, Andra kastet så vände en abborre precis när jag lyfte upp betet över vattenytan.
Då kändes det riktigt lovande, men en stunds nötande utan resultat, så tänkte jag att jag skulle byta till en mini rapala som går längst botten, samtidigt som jag hukar mig ner för att byta draget så smäller ett relativt stort vak på vattenytan ungefär 10-15meter ifrån mig, blir riktigt taggad, måste vart en gös som slog, det var första tanken.

Stod och kasta, kast efter kast, till slut drar något störren än en abborre i andra änden av linan, visst är det en gös som tyckte min rapala såg oemotståndligt god ut! vilken match det är med ultralätt, så förbaskat roligt fiske!

En kort stund senare drillar jag in den till land för att kroka lös den, fotografera för att åter igen släppa fisken till det fria.

Senare blev det en mini abborre som nappade, var lite över dubbla storleken jämnför med rapalan som kanske var på 7cm.
Skrattretande när betet nästan ser större ut än vad fisken är som hugger, hur som helst, drog upp lill-bosse som fisken fick heta, lossnade intill land, fort dit för att släppa ut den till ån igen.

Det var väl dagens fiske. Några bortkastade jiggar och rapalan som gösen högg på var dagens resultat.

Roligt att varriera fisket ibland, Får väl se om det blir en tur nästa helg, jakt efter regnbåge.

SKITFISKE på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...