Fiske för fulla muggar…

Igår (Tisdag):
Efter lunch åkte jag och sofi för att fiska i sikvik, solen började lysa med sin närvaro, och massor av gäddor vakade i vassen. tredje eller fjärde kastet så högg det en gädda på knappt 1kg, drillades in och återutsattes igen.
Efter detta så blev det inte mycket mer aktivitet i sikvik förutom några få vak i vassarna…
Så vi beslöt oss att åka till svärmor för att fika lite och samla nya krafter, hade bestämt träff med Martin att vi skulle fiska vid vävaren.
Efter en stunds fikande och lite korsordslösande så beslöt vi oss för att åka iväg mot konsum triangeln för att handla fiskekort, sen vidare till vävaren för att gräva lite mask åt sofi som kände för att meta.

Vi ställe oss vi en brygga vi stått vid ett tidigare besök, första eller andra kastet hugger en gädda på min big bandit skitmört.
Gäddan vägde knappa kilot, släpptes ut i det fria efter avkrokningen.
Några stora vak slog på ytorna och man blev aningen mer taggad.
En stund senare så kom Martin på besök som givetvis glömt sina jerkbaits, men vad gör de, han fick ju låna av mig 🙂

Martin ställe sig vid en brygga längre upp mot vävaren, jag prövade alla möjliga metoder, låta banditen sjunka och börja jerka snabbt och sakta, men till slut smäller en gädda på, ännu en liten rackare, men den krokade av sig själv precis vid bryggan.

Vi förflyttade oss till martins brygga för att vara lite sociala, sofi fastnade med metkroken bland näckrosbladen och knuten gick upp och sofi blev kroklös, slutfiskat för henne 🙂

Efter en stunds kastande frågar jag sofi vart fisken står, hon pekar mot gräsön, jag siktar in ett långkast emot gräsön, jerkar in betet lite grann, och det smäller på, en av lite större kaliber, men den lossnar ganska snabbt.
Tråkigt! men bara ta nya tag!
Martin blev fisklös de få timmar han fiskade, själv fick jag upp 2 snipor och 2 tappade.

ONSDAG:
Efter arbetsdagen var avklarad så åkte jag hem för att byta om, Sofi hade ordnat kaffe, tanken var att åka till galvan för att jerka lite gädda, hade ju fiskekortet från igår som gällde till 17:00.
Tyvärr hände det inte mycket mer än att jag hade en förföljare av min bandit.

Fiskade fram till 17:00, och beslutade om att åka till sikvik, jag vägrade bli fiskfi**a, och sikvik har ju börjat leverera gädda, även om dem är små.
Men tyvärr denna gång blev man lottlös, och får sitta i utvisningsbåset till nästa sväng.
Får väl se om man hinner med något imorgon, har en gräsmatta eller en åker, som jag behöver ge mig på en fight med!

Skitfiske på er gott folk! tja tja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments