Lördagens fiske…

Innan det var dags för avfärd för att lämna Sofi på jobbet, så åkte jag förbi GDG-macken för att köpa en dosa snus och en dricka.
Väl där så var det många som skulle fiska, gäddfestivalen hade lockat en hel del folk bara dit.
Båtar på trailar och fiskarna hade fiskekläder på sig, man blev riktig taggad själv, fast man inte var med på fisketävlingen.

Hur som helst, efter Sofi var avsläppt på jobbet, så åkte jag ut mot sjön, halvvägs så träffade jag på ett rådjur som står mitt på vägen och bara tittar på mig, jag stannar upp för att dra upp kameran för att försöka hinna ta en bild, men precis då drog den ner i diket.

Körde vidare… Mellan Oslättfors och Smörnäs, så såg jag i ögonvrån något stort inne bland träden, stannade till och backade tillbaks för att titta vad det var jag såg.
Visst stod det en älgko där med en kalv. Brutala djur! Men än har jag inte sett något älgtjur med en fin krona.

Åker vidare och träffar på 2st svanar och där efter 2st tjädrar, roligt att se så mycket djur man inte ser till vardagen annars.
Bästa tiden är ju vid gryningen verkar det som 🙂

Hur som helst, fisketuren blev iaf ett rent fiasko. Fiskade 4 timmar, på dessa timmar levererades endast 3 snipor.
yr.no hade låvat mig växlande molnighet och 1-2sekundmeter vind, vinden stämde, men molnen var bortblåsta, solen sken, och förövrigt var det en trevlig förmiddag om man bortser från fisket 🙂Kyrkan vi gifte oss i, en härlig oktober morgon.En älgko med sin kalv, dålig bild pga långt avstånd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments