Blev ett antal kilo med gädda.

Imorse klockan 08:00 ringde jag till Johan för att se till att han var vaken, efter lite snack så hämtade jag honom runt 09:00.
Trippen började med att åka till verkstan för att hämta batterierna som stått på laddning över natten, sen in på OKQ8 macken för att köpa engångsgrill.
Därefter åkte vi till Ica för att handla diverse godsaker och korv.

Vi tog en sväng förbi Najc fiske&fritid så Johan kunde köpa ett nytt drag, det blev en grönfärgad westinare, bytte även några ord med Rolle som Johan kände sen tidigare.

Nästa stopp var på Konsum triangeln, där inhandlade vi batterier till kameran som vi glömt köpa på ica, tankade även bilen med fulltank E85.

Nu bar det av till våran slut destination, ÄNTLIGEN!

Väl på plats var det full fart på parkeringen, det var ett gäng som skulle ut i sjöss för att paddla kanot.
Hur som helst blev allt riggat och klart för sjösättning, jakten på gäddan kunde börja!

Vi var riktigt taggade inför den här turen med tanke på att i Torsdags var det kanon fiske!
Direkt vid första hotspoten får Johan gung på spöt, med ett leende på läpparna drillar han in fisken till båten för vägning samt fotografering, vågen visade 3.5kg!

Vi sa till varandra att det här känns riktigt bra! 5-10minuter senare så får Johan ytterligare gung på spöt, helvete tänkte jag!
Den här gånger var det en större fisk som inte kunde låta bli wobblern som susade i vattnet (GIVETVIS lånade Johan min blå\vita storm wobbler, trots att han köpt en ny westinare), väl intill båten ser den riktigt tjock ut! och visst var den tjock.
Hade precis ätit en stor mört eller en liten brax, var nästan så det fortfarande levde i magen på gäddan.
Fotografering och vågen visade 5.5kg sen snabbt tillbaks i det fria!

Vi fortsatte åka vidare på sjön men det tog inte lång tid innan jag kontrade, det var en riktigt fighter, kändes bra till en början, men uppskattningsvis var den endast 1kg, Bra kondis med tanke på storleken!

Vi fortsätter att fiska av en annan hotspot som ligger ganska långt bort, där får vi syn på andra båtar och folk som fiskade, kul att se andra båtar vara ute eftersom det inte är så vanligt där vi fiskar.
Hur som helst så levererar tyvärr denna spot ingen fisk, så vi beslutar att åka till grillplatsen för att grilla på korven vi köpt tidigare.

Medans vi gjort ordning grillen och går runt lite vid platsen, så skriker jag till Johan att det ligger en orm en liten bit vid hans fötter, dock så tror han inte på mig och det gjorde han ju rätt i.

En kort stund senare ska han gå till båten för att hämta väskan och han skriker och hoppar att det är en orm där!
Givetvis trodde jag honom inte, men gick ändå dit för att titta, jävlar i min låda, där låg det en arg huggorm!
Aldrig sett orm där, men timingen med mitt skämt 5minuter tidigare var ju helt galet!

Jag ville bara i båten och åka därifrån, jag personligen _hatar_ ormar!
Vi packade ihop för att sen åka vidare till ”bermudatriageln” som är en av hotspotsen, eftersom klockan hunnit bli mitt på dagen så var det riktigt trögt, men vi gav inte upp för det, vi fortsatte undersökal ite andra delar av sjön som jag inte provat tidigare, hittade några hålor, men fisk blev det inte.

Vi hade en plan på att börja om på ruta 1, första hotspoten, vi trollade dit för att se om det fanns någon annan dam som ville äta plast.

På vägen dit började det blåsa upp lite grann och vågorna började bli lite större, så det tog en stund för oss att ta oss dit.
Väl på plats så åkte vi genom hotspoten och när jag säger åt Johan att vi gör en u-sväng, så stannar jag motorn för att veva in linan, så hinner det itne gå mer än 3 varv på Johans vev och någon skriker FISK!

Johan blir helt till sig och känner att det är något större än tidigare, väl intill båten ser vi att det är en fin fisk!
Vågen visade 6.5kg, 0,5kg ifrån mitt PB, med mitt drag i min sjö! Nu måste jag höja mitt pb innan Johan är ifatt mig!

Efter fotograferingen och vägningen släpptes givetvis gäddan tillbaks.

Det blev fina fiskar för Johans del, tyvärr får jag dra svansen mellan benen och skämmas lite!

Skitfiske och på återseende!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

3 thoughts on “Blev ett antal kilo med gädda.

  1. ivar skriver:

    Ja, vad ska man säga. Kanon dag helt enkelt. Mvh Johan

  2. Elisabet skriver:

    Låter som en toppen dag! Glöm inte o ta med B oxå 😀
    Klas väntar på o få åka båt 😛 Hanna med!
    Kram – saknar er!

Comments are closed.