Dagens tripp!

Klockan var 09:30 när vi anlände till fiskeplatsen, det slog i vassarna, några större och några mindre vak, vi blev riktigt taggade på vad dagens fiskepass skulle leda till!

Johan var sugen att börja med ässet, dvs den blåvita storm-wobblern, Vilket han även tog ledningen med 1-0.
Själv startade jag med nyinköpta mörtwobblern, gången i den var riktigt giftig och det kändes som det inte gick att misslyckas med den!

Men efter en stund utan hugg så beslutar jag att lägga den på bänken för att prova abborre-wobblern.
Tog inte lång tid innan man kontrade med 1-1 i ungefär samma storlek.

Efter en stunds fiske efter gädda, riggade vi om till mindre wobblers, med strålande sol, och varmt vatten så beslutade vi oss för att fiska abborre.

Väl vid första heta platsen på jakt efter abborre, som jag tidigare sagt till Johan att det var fångstgaranti.
Så kom hugget! men ”tyvärr” blev det bifångst, en riktigt rolig gädda på cirka 3-3.5kg med mycket krut i det varma vattnet.
Efter en kort tid med drillningen så krokades fisken av och återutsattes och Johan tog ledningen med 2-1.

Sen åkte vi till nästa plats där det funnits gott om abborre förra året, Johan ändrar taktik, han testar en broman-wobbler som är i färgerna gul och röd.

Gången på wobblern var inte särskilt imponerande, men Johan gav den en chans.
Efter sicksackande med båten mellan stentoppar som stack upp så slog det till i båtmotorn, första gången jag var in med motorn i en sten! Både jag och Johan blev rädd, otäckt med stenar som inte syns 🙂

Väl vid heta platsen så får Johan upp en abborre, lagomt stor för att läggas på stekpannan, men efter fotografering så återutsattes även den likt som alla andra fiskar!

Johans broman wobbler skrällde men nog räckte inte det! Vi körde tillbaks samma plätt där han fick abborren, då kliver en större fisk på! Johan skriker: FISK!

Bifgånst åter igen, en gädda har tagit den lilla wobblern och ger en otroligt rolig match, det skriker i rullen medans spöt böjer sig, flera rusningar blir det! När den väl är vid båten första gången tittar den upp på oss och dyker ner i det mörka vattnet och med stjärtfenan snäpper den till på vattenytan och blöter ner princip hela min rygg och en del av båten!

Men efter en stund när matchen börjar avta så låter Johan mig drilla lite, då det var ett tag sedan jag fick känna på en fisk som rusade medans rullen skriker!

Jag uppskattade vikten på gäddan till 4kg, väl intill båten avkrokad och klar för vägning visade vågen prick 4kg!
Vi fotograferade fisken för att sen återsläpp till det fria!

Johan tar ledningen med 4-1 och drar verkligen ifrån, vi beslutar att börja åka tillbaks till några andra heta platser och riggar om och fiska gädda igen.

Johan tar givetvis samma wobbler han startade med och jag tog en likadan fast med grön, svart, gul färgad.

Vi börjar fiska av platser som levererat bättre fiskar tidigare utan någon resultat, till slut vid första heta platsen från stranden så byter jag taktik, tar en av dem större conradwobblerna jag har och ger dem ett försök, funkar inget annat så har dom oftast alltid fungerat!

Men tyvärr inte idag, johan lyckades få ännu en snipa och vann antalet fiskar med 5-1 och tog även den största för dagen på 4kg!

Riktigt härlig dag, strålande sol, svalkande vindar och roligt fiske i flera timmar!

Bilderna inväntar jag att Johan ska skicka till mig!

Fortsatt Skitfiske på er!

PS. Johan är bannad från att låna min blåvita storm wobbler nu 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments