Ändrade fiskeplaner!

Var meningen att åka ut till långsjön\fjärden idag och fiska abborre, men så blev inte fallet!
Hade hoppas att värken i min vänstra axel skulle släppt över natten, men icke!

Så det blev en tur med familjen ut till sikvik för att passa på att damma av jerkspöt som legat längst in i fiskeförrådet sen i våras.

Passade på att ställa mig vid lillbryggan för att hoppas på att några smågäddor var sugna att hugga på min plastiga buster jerk, inget hugg, men på andra kastet fick jag med några fjäll av en fisk på ena kroken.
Som bifångst hittade jag en jerk som satt fast med kroken i repet som håller bryggan på plats.

Närmare fisk än så blev det inte, så vi beslöt oss för att gå till stora båtbryggan.
Efter man kastat ett 50tal kast utan några hugg efter betet, så börjar man tappa förtroendet på att det finns fisk i vattnet.

Givetvis så beslutar till sist en gädda för att hugga på betet, men när man princip tappat hoppet så håller inte reflexerna längre på plats för ett mothugg, så fisken hinner kliva av innan jag ens reflekterat att det var fisk på andra sidan linan, en stor virvel på ytan sen var det adjöss med fisken.

Första och möjligtvis sista gången jag fiskar här i år!

”Vi hade i alla fall tur med vädret” 🙂

Skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments