Soligt&Varmt som det ska vara på sommaren!

Idag var jag faktiskt ut själv till sjön, kunde inte låta bli att inte åka ut…
Med tanke på vad vädret lovade så var jag bara tvungen!

Sol, värme och svaga vindar!

Jag kom ut till sjön runt 11-snåret. Började att fiska med min nyinköpta rapala wobbler som är i färgerna mörkgrön och röd, första fisken som ramlar på efter ungefär 30minuters fiske är en gädda på 2kg, som jag sagt förrut, så är det riktigt roligt med pigga små sommargäddor på lätta grejer! Fick vara försiktig med drillningen då jag endast hade beteslås och hela wobblern var i mun på fisken, Fick tillslut ut krokarna från mun och en release av fisken gick som dem ska.

Fortsatte vidare till nästa spot där det är hett med abborre, men heller ingen större framgång förutom 2st gäddsnipor, Sen blev det ittriga rörelser på spöt, började veva in i förhoppningar om en större abborre, men halvvägs in mot båten, blir det tungt som bara den!
Tankarna slog att jag fått dubbelhugg, att nån större gädda klivit på min abborre som jag trodde det var som tagit min rapala.

Upp till vattenytan bredvid båten kommer en liten snipa som visar sig tagit mitt drag, inte nog med det så förstod jag varför det blev så tungt en stund att veva in, angående dubbelhugget så hade jag rätt, det var färska sår på snipans rygg, förmodligen av en mycket större pjäs! Tyvärr blev det ingen bild på detta då gäddan var skräckslagen och slet av linan! hädanefter använder jag tafs även om jag fiskar abborre i gäddrika sjöar!

Sen… släppte det på abborrefisket, lyckades nog få 10 abborrar på cirka 2timmar och då var gäddorna som bortblåsta!
Största fisken och den enda som var värdig att ta en bild på vägde runt 4hg.

Så det belv alltså 10st abborrar och 3st mindre gäddor idag, lagomt på en fisketur som varade i 5timmar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments