Fisketur med Sofi!

Lördagen började med att packa ihop dotterns alla leksaker och sängkläder för att sen åka ut till skutskär för att lämna över henne till ludde, då isabell skulle sova över där!

Efter en kopp kaffe och lite information så åkte vi hem för att hämta batteriet och byta bil.
Sen var det dags att bege oss ut till sjön! När vi väl var framme vid sjön så var klockan ca 12:00.
Vi tog ur packningen ifrån bilen och gick till båten, medans vi riggade på motorn så slog det i vassarna runt om oss.
Spänningen sköts upp i luften om vad denna dag skulle bjuda på!

Jag börjar med en grön\guld färgad wobbler från rapala, medans Sofi väljer en liten abborreliknande från samma fabrikat.

Trög start blev det, tog ungefär 30minuter innan första utdelningen kom till mig, en abborre på cirka 2-3hg.
Ja, 30minuter är en trögstart i den här sjön, iaf när man fiskar efter både abborre och gädda.
Hur som helst cirkulerar vi vid samma plats för att se om det är fler från stimmet vill hugga.
Hugg blir det på mitt spö, medans Sofi vevar in sin lina så lämnar hon draget ovanpå ytan så norpar även en liten rackare på hennes drag, så det blir dubbelhugg!
Abborren jag fick på var i ungefär samma storlek som den första jag fick!

Efter en några timmars fiske beslutar vi att styra kursen mot bryggan för lite krovgrillning, då båda blivit hungriga!
Men vi hade ungefär 20minuters resa framför oss att fiska på.
När vi väl kommer till ”döda-zonen” som vi kallar det, där vi i princip aldrig fått fisk, trots att det är lite djupare vatten där, men banne mig så är det hugg! och tungt!
Sliter i spöt, då jag förstått att det är en gädda på tagit min rapala, men snabbt så ger den sig, och det är bara att veva in, men halvvägs mot båten så blir det skrik i rullen och gädda susar ner i botten och vidare bortåt!
Detta repeterar ungefär 4-5gånger, drillar fisken i ungefär 5minuter utan att ens få ta en titt på damen som spottar ut rapala-wobblern strax en meter under vattenytan och vinkar adjö!

Efter denna incident så blev jag lite små less, att få på något så stort på UL grejer ger ett enormt adrenalinpaket som jag sent kommer glömma! Vissa fiskar tappar man, vare sig man vill eller inte! Jag hinner få upp både en abborre och en gädda som tröst!

Efter vi lagt till båten vid bryggan och tagit våran picknickkorg så ser jag en gädda ligga vid strandkanten och solar, men simmar snabbt iväg när den upptäcker att jag sett den!

Packar upp födan för att tända grillen, medans tändpappret tänts så öppnar jag korvpaketet för att invänta på att grillen ska bli klar, men i detta fall blir den inte klar!
Dessa förbannade engångsgrillar är som en trisslott, vissa fungerar och andra inte, slutligen med surläpp blir det att äta kall-korv med bröd! Ingen delikatess direkt, hade föredragit grillad korv…

Väl ut till sjöss igen för att jaga några fler fiskar!

Vi åker vidare bort till kolforsen, lyckas få några mindre abborrar påvägen dit, träffar även på flytbryggan som har fullt liv med folk som satt och åt mat och njöt av sommarvärmen!

Påvägen tillbaks lyckas Sofi få på en större fisk på kroken, hon drillar en stund och jag ser att det är ett fint böj på spöt! Efter hon drillat ett tag, så överlämnar hon spöt över till mig som tröst.
Får upp fisken intill båten, då beslutar fisken att vända kurs och dyker ner i det mörka vattnet, medans jag drillar kommer det snabbt fram 2 båtar till för att skåda vad vi lyckats kroka, slutligen får jag upp fisken till båten, samtidigt hör jag från ena båten:
-Bra, ta upp den och släng den på land, dom äter upp alla abborrar

Haha.. ja visst gör dem väl det, men det är ju naturens gång, efter fotografering så blir det som alltid release! Tack och bock till gäddan och till Sofi för att jag fick ta över! 🙂

Riktigt roligt att få drilla större fiskar än snipor mitt på sommaren, dom har sån kämparglöd!

Antalet fiskar då?
Tommy
Abborre: 14st
Gädda: 7st

Sofi
Abborre: 10st
Gädda: 5st

Helt okej antal fiskar på 8timmars fiske!

Skitfiske på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

2 thoughts on “Fisketur med Sofi!

  1. Sofi skriver:

    Tack själv älskling för en underbar dag =) Alltid lika mysigt!

  2. ivar skriver:

    Nu är jag sotis:(

Comments are closed.