Fjärden med familjen dag 1

Förmiddagen började med att åka till Najc Fiske&Fritid för att inhandla några nya drag, sen vidare till Gävlefiskredskap för att se om även dom hade några läckra wobblers, köpte sammanlagt 10st nya wobblers.

Vid 12-tiden kom Mor&Far till oss för att vi skulle åka vidare ut till sjön, Vädret från förmiddagen hade omvandlats till tropisk värme och klarblå himel, helt fantastiskt, tyvärr tyckte inte fiskarna likadant!

Jag och Far tog första turen medans Frun stannade med lilla-Isabell och Mor i husbilen.
Pappa lyckades få upp en abborre redan efter 5minuter, det kändes som abborrarna var på hugget, trots denna sjukt varma augusti dag. Men efter denna fisk så blev det väldigt dött på hugg, Vi åkte vidare till abborre-hotspoten, inte ens där var det någon som helst aktivitet, förutom 2st flytbryggor fyllda med folk som fiskade, samt 2-3st båtar.
Men fisken verkade ha tagit solsemester! Vi åkte vidare bort emot Fjärden för att se om det var någon som helst aktivitet där, pappa lyckades få på en liten gädda, men kämparglad var den!
Efter vi lyft i den över kanten på båten, så gå tafsen sönder, men lyckligtvis så hamnar fisken i båten, så vi kan kroka av betet som sitter långt in i mun på fisken.

Vi fortsätter ut i Fjärden för att sedan vända tillbaks till startplatsen och då lyckad jag äntligen få lite böj på spöt, kändes som en skaplig abborre, men tyvärr så var det en liten slips-gädda.
Fler än dessa 3 fiskar lyckades vi inte lura, vi åkte tillbaks till bryggan för att ordna mat, vi slog igång grillen och började grilla korv, efter vi var mätta och belåtna och tiden tickade iväg mot sen-eftermiddag\kväll, då beslöt Jag och Sofi att prova en tur.

Sofi lyckades få en mindre gädda på ungefär samma ställe som Pappa fick sin abborre, sen lyckades hon även få 2st abborrar till, själv fick jag nöja mig med den lilla rackaren jag fick tidigare på dagen.
Jag får skylla på att dem nya dragen inte fungerade något vidare just idag! och att jag glömde en draglåda med mina favoriter för abborre hemma… 😉

Just nu vilar batteriet på laddning över natten, imorgon bitti är det dags igen, då provar Jag och Sofi lyckan på nytt!

Skitfiske på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

One thought on “Fjärden med familjen dag 1

  1. Elisabet skriver:

    Mys 🙂 en annan jobbar rumpan av sig :/ skit fiske på er

Comments are closed.