Sökandet efter nya fiskeplatser…

Strax vid klockan 17:30 skrev Johan till mig om att han var sugen att leta efter nya fiskeplatser här i närheten.
Själv var jag rätt trött efter en dag på jobbet, men väl när Johan nämnde fiske så försvann tröttheten och suget tog över!

Johan kom och hämtade mig runt 18:30, vi begav oss ut på riksväg 80 och tog avfarten till hagaström, vidare till Åbyggeby för att börja leta vart gavleån rinner, vi stannade till vid åbyforsen, om det är så stället kallas strax nedanför kraftverket, där fanns ytterligare en gammal bro, där vi beslöt oss för att börja att fiska av för att senare vandra längre ner längs ån.

Fanns stora mängder av löjor som gled uppströms alldeles under vattenytan, vi såg även några gäddor som var upp till ytan för att äta sig mätt på denna buffé som fanns.

Taggade blev vi men ack så svårt att slita sig efter en stunds nötande, men meningen var ju mest att leta nya ställen! istället för att stå och beta på samma ställe helatiden.

Vi forsatte till fots en bit längre ner i ån, där hittade vi ännu en idyllisk plats.
Fiskade av, några typiska abborre kontakter hade jag, men för Johan var det stendött.

Vi beslöt oss för att gå till bilen för att fortsätta vägen förbi kraftverket för att se vart vi tar vägen.
Men det visar sig att nästa stopp vi gör blir i mackmyra ute i valbo! Där man som barnsben fiskade väldigt mycket!
Synd bara att dom byggt en hel del hästhagar längs gavleåns vattendrag, så vi fortsatte bort till kraftverket för att prova på hur fisket var där nu för tiden.

En hel del kast, utan några större framgångar, förutom ett bottennapp i en sjunkstock för min del.
Vilket ledde till ett bortkastat drag samtidigt som linan slits av och klockan börjar bli sent så försvann mitt sug att fortsätta jakten efter nya fiskeplatser.

Men jag följer Johan som vill prova på att fiska nedanför kraftverket i mackmyra, där det såg riktigt bra ut, även där blir Johan utan hugg… Vi beslutar oss för att åka hem, nästa gång ska vi spana lite mer på kartan innan vi åker ut!

Har du tips på bra fiskeställen runt i gävle-trakten? Där det finns gott om abborre och gädda? Du behöver inte avslöja dina ”hotspots” på dessa ställen! men maila gärna tips och förslag till fisketeam@suomela.se

Skitfiske på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

5 thoughts on “Sökandet efter nya fiskeplatser…

 1. Leo skriver:

  Kraftverket i Hagaström, Kraftverket vid Åbyfors brukar ge fina gäddor, speciellt mjukbeten och ytbeten brukar funka bra. Annars så är det riktigt bra nedanför sulfiten i Mackmyra. Sen i strömmarna högre upp i mackmyra funkar också bra ganska ofta.. ingen storlek på gäddorna men upp till 4kg har vi fått där. Dom ställena bommar jag väldigt sällan på, testa ytbeten så kommer ni garanterat få ett par gäddor. Sulfiten har när jag varit med gett ifrån sig säkert 10 abborrar över kilot, gös på över 4, och gädda på över 5.

 2. Leo skriver:

  Ett tips om ni ska fiska där.. fiska bara i anslutning till där vattnet strömmar på lite mer än på andra ställen.. i princip bara dom delarna som ger fisk.

 3. Tommy skriver:

  Tack Leo! räknade nästan med lite respons från din sida! 😉

 4. Leo skriver:

  Haha.. jo det är ju mina hemmavatten så 😉 Säg till om ni ska ut där nån dag så hänger jag gärna på!

Comments are closed.