Fisket efter gös i Gavleån.

Bestämde träff med Johan på grusparkeringen vid Alderholmen 17:00.
Jag hade redan riggat spöna hemma innan jag åkte, fick hjälpa Johan hur han skulle göra, som jag trodde skulle bli bra iaf.

Hur som helst börjar vi fiska av utanför OKQ8 macken, Niklas anländer strax efter vi börjat, som är en vän till Johan. Dom hade båda vart till Najc tidigare för att handla lite vertikaljiggar, så vi hade princip likadana prylar alla tre.

Johan lyckas ganska snart fastna i botten och första jiggen säger hejdå, men han riggar snabbt på en ny för att kunna fiska vidare.
Samtidigt som vi går över bron provar jag vertikalfiska längs bron men heller ingen aktivitet där, Johan tror starkt på att gå längre upp i ån, vilket vi gör efter att sakta fiska av kanten längs ån uppströms.

Vid bron utanför gävlefiskredskap attackerar en mindre argsint abborre på min jigg, men lyckas inte svälja betet till kroken, men äntligen hade man åtminstonde hugg!

Ju mörkare det blev under kvällen ju fler fiskare anlände längs ån för att fiska efter gös, dem flesta hade tacklat bottenmete, vilket jag själv vet är väldigt effektivt, Vi såg en del som tog upp fisk, och vi taggade till ytterligare, till slut efter många timmars fiske så får jag äntligen upp en abborre ur ån, ingen direkt storlek på den men kunde äntligen släppa nerverna angående att bli fiskfi**a. Nu tog man allt mycket mer avslappnat.

Runt klockan 21:00, började iaf jag tröttna på att fiska, ryckt av linan efter ett bottennapp, var redo för att börja bege mig hemmåt.
Men när vi kommer efter järnvägsbron nedströms träffar vi på en karl som precis fått upp en 3-4kg gös ur ån med sin dotter, slängde en blick på jiggen han använde sig av och visade sig vara en likadan som jag själv hade kvar, fick några tips av honom och blev tvungen att tackla på en ny jigg, o ge detta typen av fiske en ny chans.

Johan tjatar om att han är hungrig och vill gå o äta pizza, efter en stunds tjat försvinner både Niklas och Johan, tog för givet att dem var iväg och handla mat, jag stannar kvar på samma plats och kastar, tar säkert strax en timme innan jag lyckas få napp, känns inte som en gös snarare som en abborre som svalt min jigg, mycket riktigt en abborre på strax över halv kilot! fotografering och tillbaks i det fria, tyvärr blir det väldigt risiga bilder ifrån mobilen när det är mörkt ute, men bättren ingen alls…

Jag stannar kvar en stund till innan jag planerar att gå lite uppströms och vid polishuset står ju Niklas och Johan fortfarande och kastar efter gös, Samtidigt som jag anländer så påstår Johan att han haft en gös på och släppte precis vid kanten när Johan sagt åt Nicke att ta fram kameran, om nu detta var sant eller ej låter jag vara osagt 😉

Gör dem sällskap och efter bara några kast säger jag att ja hade en fisk på, kastet efter lyckas jag få en gös krokad! upp på land för snabb fotografering sen tillbaks i vattnet, kan inte säga annat än just vid denna tidpunkt, så blev detta ett beroende!
Träffade även på Daniel ”Dookii” Norell nere vid ån under kvällen, han hade lyckats få en gädda på 6-7kg och hans vän fick upp en fin matgös på runt 3kg.

Nu har jag förstått mig på charmen med ghettofiske efter gös med jigg, riktigt underhållande och spännande på samma gång, även om det blir väldigt få fiskar upp på en kväll, men det varierar säker än hel del. Man är nog lite bortskämd från trolling efter gädda.

Kvällen avslutades vid 23-tiden, kände mig tvungen till att börja göra hemfärd, man har ju trots allt en liten där hemma som vaknar klockan 8.

Skitfiske på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...