Fredag | Bra #gös kväll i Gavleån (Bildextra)

Fredagens #fiske började riktigt trögt, men slutade lite oförväntat.
Anlände till gavleån runt 20:00. Efter ungefär en timmes fiske så fick jag äntligen upp första gösen.

Efter ett misslyckat foto så återutsattes den, jag var nämnligen själv på plats, Johan och Niklas skulle dyka upp senare under kvällen.
Undertiden jag inväntade på att folket skulle dyka upp så kom Tobbe förbi och snacka en stund, han blev inringd av sin kamrat som satt kvar och vaktade bottenmetet och sa att det var liv i Tobbes spö, så han sprang tillbaks till sitt, en stund senare kommer även Calle förbi, Gjorde Calle o CO sällskap en stund.

Leo Valkama var också på plats, Vi tog en liten promenad nedströms, Leo var lite smått besviken för att han inte lyckats ens känna ett hugg på hela kvällen, Inte ens nedströms bjöd på några hugg, varken för mig eller Leo.

Vi promenerade uppströms för att prova på mellan broarna nedanför där bocken står.
Leo kastar ett par kast och lyckas få bottennapp, jiggen vägrar lossna och linan slits av, Leo tacklar snabbt på en ny jigg och första kastet lyckas han äntligen få upp en gös ur ån, en fin matfisk kring 1,5-2kg. Grattis Leo!

Samtidigt som jag fotograferar fisken så dyker även Niklas upp och skådar den fina gösen.

Riktigt snart så lyckas även Niklas få på en fin gös strax över kilot, Själv tappar jag en större gös som uppskattades till 3-4kg, en riktig gris jämnfört med vad vi tidigare fått upp, inte nog med det så får även Niklas på samma fisk på samma ställe, tyvärr tappar även han den! svårt flirtad gös!

Leo beslutar att cykla hem strax efter 23:00 med punktering på bakhjulet, hoppas cykelturen gick bra hem, måste varit jobbigt!

Jag och Niklas vandrar nedströms för att prova lyckan på nytt, vilket jag är glad för att vi gjorde, lyckades faktiskt landa 3st gösar till inom loppet av 2timmar, alla tre var strax över kilot och givetvis fick dem simma tillbaks allihopa, Niklas lyckades även få bifångst, han hade fastnat i en cykel, men fick iaf en rostig pakethållare med sig upp!

Vid klockan 01:00 beslutade jag och Niklas att röra oss hemmåt som sista fiskare längs ån, sammanlagt fick jag upp 4 gösar och Niklas 1, Leo 1 och Calle drog 2st om jag minns rätt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

2 thoughts on “Fredag | Bra #gös kväll i Gavleån (Bildextra)

  1. Tobbe skriver:

    Du kunde ju lägga upp min mms-bild.. Kvällens snyggaste gös! 🙂

Comments are closed.