Lördag | Fiske i Storsjön

Klockan hann slå 15:00 när Björn Ludde Lundin kom till parkeringen för att vi sen skulle vidare bort till Sandviken och möta upp Jonny boox och hans son vid vattnet.

Vi kom lagomt fram till stranden, Jonny hade precis öst ur båten på vatten, redo att börja fiska!

Jag kan ju inte direkt några namn i sjön, men efter vi åkt en bit ifrån båtbryggan bytte jag snabbt drag och hoppade på att det skulle vara lite djupare, Valet blev Salmo skinner, som är en imitation av en mört!

Vi åkte vidare utan några bottenkänningar, så djupet var trots allt relativt bra, sen blev det böj på spöt, inga ryckningar dock, medans jag vevar in bottenkrafset som följt med, har jag svårt att konstatera om det är fisk eller inte, men intill båten visar det sig vara en fisk, man är ju själv van att fiska endast gädda och abborre, döm till min förvåning så är det en gös som klivit på, men inget monster men strax över kilot, tankten var att försöka ta ett nytt personbästa på gös, eftersom jag vet att folk dragit större gös i Storsjön.

Jag fortsätter nöta på samma drag utan några som helst framgångar, Jonny’s son lyckas få upp en fin abborre på ca 4hg, sen blev det ganska dött en längre stund innan Ludde skriker ut att han har fisk, fint böj på spöt blev det.
Vi hoppades allesammans att det var storgösta som klivit på, men bit bort från båten får se skymten av en grön krokodil, blir en liten match mellan ludde och gäddan, väl intill båten konstaterar vi att den ligger mellan 4-5kg, efter några misslyckade lipgrip försök, så lyckas gäddan ta sig loss medans Ludde håller i tafsen.

Jonny blir lite smått besviken att den lossnade, han tjatad om att vi skulle håva den, så vi fick upp den för mätning, vägning samt fotografering, den här gången blev det inte så.

Sista fisken fick även ludde, en mindre gädda på under 2kg.

Ludde fick 2gäddor, Jag lyckades endast få 1 gös, Jonnys son fick en fin abborre och stackars Jonny blev fiskfi**a.
Inte varje dag man är med om att guiden blir utan fisk!

Samtliga fiskar som såg insidan av båten blev tillbaka släppta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

One thought on “Lördag | Fiske i Storsjön

  1. ivar skriver:

    Ja grattis då;D Mates!

Comments are closed.