#Dalarna | Gäddfisket från igår.


Klockan ringde 06:00, termometern visade hemma hos mig på -2 grader.
Hade regnat under natten vilket ledde till att vägen var relativt halkig och att sommardäcken fortfarande var pålagda på bilen var inte till någon fördel, men när vi väl kom ut på rixväg80 så var saltbilarna ute och saltade vägarna!
Väl på plats vid bryggan så låg dimman ovanför ytan och riktigt vindstilla! Vi blev båda riktigt taggade på vad denna dag skulle bjuda på!

Vi öser ur båten med hjälp av en glasburk brist på ett öskar. Men efter en stund ösande så blir det tomt med vatten i båten och vi kan börja packa i fiskeprylarna, men vi blev inte redo förr sjön ännu, vi fick inte fast sugploppen i aktern av båten, sugploppen skimmern till ekolodet sitter på, så vi får fixa och trixa till en lösning med en tving och en plåtbit, riktigt snabb och fungerande lösning!

Nu kan vi bege oss ut i sjön för att blöta dragen i det 10grader kalla vattnet.

Efter att vi kommit ut på sjön så börjar vi med att loda den minsta sjön av dem 3 vi tänkt fiska idag, vi hittade både fina djup och branter i den lilla sjön, tyvärr lyste dom större gäddorna med sin frånvaro då vi lyckades bara få snipor att hugga. Många dragbyten blev det och efter vi snurrat runt i sjön så beslöt vi oss för att åka vidare till en större sjö, vi hittade djup på 10-12meter, men tyvärr lyckades vi inte heller där få upp något i storlek. Vi fortsätter ut genom en Å-fåra som leder till en större sjö vid namnet Fullen, där ska det finnas både gädda, öring och abborre, vi hoppas på att lyckan är med oss! Vi hade bestämt träff med Hennings mor som skulle bjuda på kaffe och bullar en längre bit neråt i sjön, hur som helst börjar det blåsa upp mer och mer ju längre ner i sjön vi kommer, vi strandar en stund för att se om det vill lugna ner sig en del.

Vi stannar iaf till, och kontaktar hans mor om att vi blir något försenade pga vågorna.
Dricker lite kaffe och får i oss lite frukost i magarna som började skrika efter föda.
Efter en stund beger vi oss ut till sjöss igen för att försöka ta oss till platsen där hans mor väntade på oss, efter att vi åkt längs kanten i kanske 30-40minuter, så tycker inte Johan att han känner igen sig, vi blir illa tvungen att åka in till stranden igen för att lugna ner oss lite, då även en våg redan hade slagit in i båten, Johan var lite skärrad över sjön, jag tyckte mest det var roligt, fast lite nojjig lär jag erkänna att jag var.

Vi blir så illa tvunga till att ringa Bosse som har en lite större båt för att få oss tillbaks bogserade för sjön var inte på vår sida och vågorna var en halv meter höga, fanns ingen chans för oss att ta oss tillbaks med plast ekan vi hade!
Så vi ringde till Bosse som var i Hofors för att handla vilket han fick avbryta, och efter cirka en timmes väntan så tyckte vi att vi såg en vit båt inkommande långt bort.
Vi behövde inte frysa tack vare våra flytoveraller och vadderade stövlar!

När vi väl blev tillbaks bogserade så slog vågorna värre! Visst ska det vara spännande att vara ute på sjön, men nordanvinden var inte särskilt spännande idag!

Nästan så vågorna var för stora för Bosses båt med, så vi fick åka sakta på tillbakavägen med våran båt knuten i aktern.
Det blev kanske 2timmars fiske första 6 timmarna, vilket inte kändes jätte roligt, men vi skyller på vädret!
Men envisa var vi! När vi väl kom tillbaks till första sjön vi startade i, så hoppade Jag och Johan över till våran båt igen och tackade Bosse för bogseringen, men vi kom snabbt underfund med att det blåste vita gäss även där, vi åker in till stranden för att göra upp eld, eller åtminstone försöka.

Vi hade torr ved och bensin, men nordanvinden slog till och med ut vår eld! Fast vi hade bensin!
Så vi tröttnade på försöket, gick tills fots upp till Johan’s stuga och använde oss av grillbriketter och tändvätska! Vilket fick fyr på glöden och vi kunde äntligen börja grilla korvarna!
Efter maten var uppäten så funderade vi på om det var värt att göra ett nytt försök, klockan hade redan hunnit bli 16:00 och vi visste att solen sviker oss inom en snar framtid!

Vi gjorde iaf ett försök att ta oss ut till sjön, vågorna hade väl blivit lite lugnare, men fortfarande gränsfall att dom skulle slå över kanten på båten.

Men efter en stund, så var nordanvinden som bortblåst och det blev riktigt skönt på sjön! Spegelblankt på många delar av sjön och äntligen kunde vi börja njuta av de sista 2 timmars fiske som fanns kvar innan solen skulle bege sig ner för dagen!

Tyvärr blev det inte någon större gädda tagen under denna tur, men det kommer väl antagligen fler turer hit, dock blir det att kontrollera vindstyrkan nästa gång!

”Största” fisken för dagen blev tagen av mig på min nyinköpta Westin-wobbler på 5m djup, dock vägde fisken abra 2kg. sammanlagt blev det 10st mindre gäddor på de få ”fiske-timmar” vi hade. 4st till mig och 6st till Johan.

Bifogar även fler foton i albumet neranför.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...