Gavleån | 2 vänder till ån idag.

Bestämt fiske med Johan idag! Han hämtade upp mig efter att jag lämnat bilen på service. Vi for ner till gavleån för att påbörja vårt fiske, vi hoppades på ett bra fiske idag, som vilken fiskedag som helst! Det tar inte mer än cirka 10 kast för mig innan det hugger en 2kg gös. Stefan Wiklund var också på plats denna förmiddag.
Det dör ut på fisket för en stund. Kjell Bohlin ringer mig och säger att han är på ingång också! Strax innan Kjell anländer så hade Johan precis fått en mindre gös.

Kjell står med oss en stund och nöter, dock utan framgång för varken honom eller oss. Så han går vidare till sitt favoritställe (Murénbron, vart annars?). Jag fiskar min jigg riktigt sakta och länge på samma plats längs kanten, då känner känner jag att min jigg är påväg att fasta i botten, på ett ställe man väldigt många gånger fastnar, känslan var först att den åkte mellan ekrar på ett cykelhjul, drar försiktigt i linan och känner att den sitter fast, i vanliga fall går man dit och rycker lite försiktigt i linan så brukar de lösa sig, men nu stod jag still, fråga mig inte varför, just då valde jag att stå kvar på min plats och dra i linan med hjälp av spöt. Efter att jag dragit skapligt i spöt, känner jag att någonting följer med. Första tanken var en cykelkorg, men sen börjar matchen! En stor gös kommer upp mot ytan 10-15meter ifrån mig även på det avståndet såg den så sjukt stor ut! Efteråt var det bara spöböj och gungande, gösen ville ner i botten, ropade på Kjell att komma med sin sänkhåv, en rejält fight var det, aldrig vart med om något liknande, ser att Kjell är på gång, han är ju ändå 50-60meter ifrån mig, Sen händer det som inte får hända, gösen gör ännu ett rus och kroken släpper och linan blir slak, jag tappade fisken! Min drömgös jag längtat efter, Johan hade fått gåshud på armarna! Stefan Wiklund frågade om det var en gädda, men tyvärr så var det en riktigt gris till gös! Jag känner mig helt knäckt, men ibland lär väl fisken vinna, även om det är väldigt sällan, jag skyller på att jag inte fick chansen att göra ett mothugg från första början, då jag var så säker på att det var ett bottennapp! Stefan Wiklund drar ett par midnre gösar och fler fiskar än så blev det inte.

Efter att Jag kommit hem med grisgösen i tankarna, satte jag mig hemma vid datorn och började försöka laga hemsidan som hade försvunnit totalt, fanns inte en fil kvar på varken backupen eller på webbservern, så nu fungerar den någorlunda, dom tomma platserna som inte visar bilden är klickbara och bilden dyker upp till en viss del, fortfarande en hel del kvar att göra innan den är 100% återställd.

Hur som helst, så hade jag kvar tankarna om gösen, Jag var bara tvungen att ta ett kvällspass! Tur att man har en fru här hemma som är förstående! Jag bokar upp Niklas och Henning för att prova lyckan, dock hade vindbyarna kommit mot kvällen, vilket gör fisket svårt, men både Niklas och Johan fick en varsin fisk, själv blev jag utan, Johan och Jag fiskade fram till 22:30, Niklas vek av lite tidigare.

Vad är det man säger… Mister man en drömgös så finns det tusen åter?

Skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

4 thoughts on “Gavleån | 2 vänder till ån idag.

  1. kai skriver:

    life is a bitch ibland tommy.gösen finns kvar till nyårsafton.ska ner och ta den då.skitfiske

  2. kai skriver:

    låter bra tommy.åker ner till cirka kl 09:00. jag har bara ett litet problem. hur får man upp storgösen utan håv?

Comments are closed.