Gavleån | Gösen var på hugget!

Kom ner till ån strax efter 18:00, ställde mig vid den magiska busskuren som är en riktigt het spot, Till en början var det riktigt segt, men efter 2st bommade hugg så lyckas jag äntligen få upp en liten krabat samtidigt som en äldre dam kommer förbi och tyckte att det var en stor fisk jag fått, fast den var inte särskilt stor, jag lånade henne till att ta en bild med min telefon efter en intensivkurs hur telefon fungerade, strax efter fisken hamnade i vattnet så kom även Mellberg förbi, han visade vart skåpet skulle stå, efter några bommade hugg så fick han en fisk på cirka 3,5kg, men den krokade han av redan vid vattenytan, tog inte lång stund innan han får upp en fisk på cirka 2,5kg, själv hade hade jag massor av hugg, men ett fåtal som krokades och dom som krokades lossnade vid kanten, Mellberg fick ytterligare 2 fiskar undertiden vi gjorde sällskap, när klockan var runt 22:00, så vandrade jag tillbaks till busskuren för att prova dem sista kasten där, så lyckades jag få på en fin bit, rutn 3,5kg om inte större, det blir böj i spöt och även en schyhsst fight! sen händer det som inte får se, när jag har ungefär 1-2st handtag innan fisken är i mina händer (cirka 3m ner till vattnet), fisken sprattlar till och linan klipps! Ner faller fisken med jiggen i mungipan, Muttrande beslutar jag att fortsätta fiska en stund till, efter cirka 10kast så smäller en inte fullt lika stor, men inte långt ifrån på! Den här gången hade jag planer på att drilla fisken en bit länge bort där man kommer ner lite närmare mot vattnet, men halvväg dit så lossnar fisken, 2-3st grymt fina fiskar bommade, men vad gör det, nu är det bekräftat att fisken finns där och fler pass kommer göras, 5minuter innan jag packar ihop för att åka hem får ett oväntat besök av en säl, som jag tyckte såg ut som ett as till fisk, när den gled strax under vattenytan, sen kände jag mig relativt tillfredställd för att åka hem för att knäppa på Tv4sport och kolla på ”Fiske – Lite djupare” som började 22:30.

Skitfiske så länge!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments