Gavleån | Grym medelvikt på fiskarna igår kväll!


Som jag tidigare sagt på facebook att ån såg riktigt bra ut i kväll, både den isfria ytan och vattenflödet! Att få stå längs å-kanten och jigga fisk mitt i city och dessutom mitten av December är väldigt tacksamt! Niklas var redan på plats när jag kom ner till ån strax före halv sju, Vi pratade en del medans vi fiskade och plötsligt dök Henning också upp, fast han hade inte tänkt fiska utan bara ”checka läget”, Hur som helst så fortsätter både Niklas och Jag kasta efter fisk, utan några som helst resultat!
Johan greppar Niklas spö och slänger ett kast och lyckas få en tapper kämpe att ta jiggen! Det här var en fin fisk! Johan har fullt upp att gå bort mot livbåten för den här fisken går inte att ta upp efter den höga kanten! väl vid båtplatsen greppar Niklas gösen och lyfter upp den, tyvärr visar det sig att jiggen är riktigt illa krokad i svalgen och får problem att få ut betet, efter att operationen var avklarad ansåg vi att en release av fisken inte var optimalt tyvärr, men grattis till ett nytt personbästa Henning på 4,2kg, Kul att man fick ha bättre pb i 2 veckors tid! Sen ser vi att Kjell Bohlin fått hugg på Murénbron! Jag och Niklas springer dit för att se vad som tagit hans jigg, visst var det en gös, som vågen visade väga 1,7kg! Nu kände Niklas och Jag att vi hade pressen på oss att lyckas lura några fiskar!

Efter en trevlig stund prat med Kjell Bohlin på bron, så började han visa hur han skär sina jiggar för att det ska bli bättre och mer rörelse i hans jigg, vi memorerar hans tips och får en varsin komplett jigg av honom, tack för det! När vi står alla tre på bron och nöter så får vi till och från napp, men blir dessvärre ingen fisk tagen, Kjell ger upp efter en bra stunds fiske, men kvar står både Jag och Niklas och riktigt ivriga på att få fisk! Jag fortsätter att fiska med jiggen jag fått av Kjell, Niklas lyckas tyvärr kasta bort sin. Till slut lyckas jag få utdelning! Böj på spöt en riktigt tråkig fight måste jag erkänna men en fin gös som tagit jiggen! Går bort mot livbåten för att få upp fisken ur det (bajs)bruna vattnet, Visst var det en fin fisk! Vågen visade prick 3kg! Efter fotografering och vägning så släpptes fisken tillbaks!

Ikväll var det tävling mellan Niklas och Mig, det gör det hela mer spännande och tålamodet hänger kvar ett bra tag till! Nästa böj blir på Niklas grejer! Äntligen fick han också drilla! Bogsering bort till livbåten och lustigt nog stod vågen på 3kg även på denna!Efter dessa två fiskar började klockan närma sig halvtolv, vi hade tänkt att fiska fram till tolv, så tanken var god att vi skulle hinna med att dra en varsin fisk till! Efter bara 10minuter så blev det böj på mitt spö igen! Och nu var det är gös med krut i, ner i botten och fick jobba den upp mot ytan, tankarna slog att det var en stor fisk, dock var det ingen bamse, men en fisk på 3kg igen! men vilket krut det var i den! Riktigt rolig drillning!

Dessa 3 fiskar Vi fick blev det release på efter vägning och fotografering! Riktigt seg start men vilket avslut på kvällen!
Riktigt fantastisk å vi har i Gävle!

På återseénde med nya äventyr! // Tommy

Skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments