Gavleån | Nyårsaftons fiske!

Imorse klev man upp innan klockan skulle ringa, så sjukt sugen att fiska! Knäppte igång kaffebryggaren och förberede mig för att åka ner till ån, den här morgonen var lite kyligare än innan, -6 grader stod termometern på när jag begav mig ner till ån. När jag väl anlänt blir Jag lite småless, ser en hel del isflak som flyter på ytan, hoppades på det bästa att det bara var tillfälligt och  att det skulle avta efter en stund. Visst fortsatte det flyta is på ytan under hela dagen men man blev van vid det efter en stund. Niklas blir första fångstman, ingen stor fisk, men tappert kämpat med tanke på omständigheterna. Kai anländer också. Nu är vi 5 fiskare på plats, Johan, Niklas, Kai, Per och Jag!

Det är riktigt trögt att få kontakt med åns fiskar med tanke på isflaken, efter en kopp kaffe gör jag ett nytt försök, precis när jag kastat ut så ringer det i telefon, Frun som ringer hemmifrån och frågar hur det går, får ur mig några ord och då smäller det på! Blir tvungen att avbryta samtalet för att få fisken drillad, en gös på prick 2kg. Givetvis ringde jag tillbaks efter fisken blev tillbaka släppt.

Nu var nollan spräckt! Känns som det var riktigt prestige att få fisk med tanke på hur ån såg ut. Tappade räkningen över hur många gånger man fick rensa spöringarna från is, men det var värt mödan! Det var inte bara ringarna på spöt som frös, även kroken på jiggen fick en hinna av is.
Strax efter lunch står endast jag och Per kvar vid ån och nöter på och äntligen sitter det en sista gös för dagen på min krok!

2.2kg visade sig denna underbara fisk väga, fotografering och en schysst release därefter. Sammanlagt blev det 2st landade fiskar från min sida, vilket jag faktiskt är väldigt nöjd med! Vid 13:30 tiden beslutar jag att packa ihop väskan, tar en sväng ut till Najc, påvägen ut vid alderholmen ser jag en istäckt yta över hela ån, nu är det troligtvis inte långt kvar innan isen även når den magiska busskuren. Men vi får hoppas på att kylan håller i sig och snön lyser med sin frånvaro, då blir det isåfall ett ismetespass inom en snar framtid!

Vi vill passa på och säga Gott Nytt (Skitfiske) År! Vi ses vid ån nästa år! (Även om det kanske blir redan imorgon!)

//Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

5 thoughts on “Gavleån | Nyårsaftons fiske!

 1. kai skriver:

  kul att få en pratstund IRL tommy,att man inte får fisk är inte alltid så viktigt 😉

  • Tommy skriver:

   Kan inte säga nå annat än o hålla med! Får se till att det blir oftare nu när oskulden är tagen! Gott nytt år finnen 🙂

 2. kai skriver:

  å go fortsättning på det nya året tommy/johan/niklas.jaså det är mycket is.bara att vänta då tills luckorna stängs och vattenflödet sjunker då.bör vara fiskbart i de övre delarna då iaf.en öring till ska man väl lyckas lura.

 3. Thomas skriver:

  Jiggen bara guppa upp och ner över isflaken den dagen, Stod en bit bort i en solglugg
  Men det var kul har aldrig fiskat på nyårsafton förr !

 4. Tommy skriver:

  Var faktiskt första nyårsafton jag fiskade också, En ny tradition är skapad! 🙂

Comments are closed.