Gavleån | Smågösarnas dag?

Kom ner till ån strax efter klockan 10, Johan dök upp cirka 20minuter senare. Denna härliga december morgon visade termometern ganska precis 0-gradit. Bara efter en kort stund så får Stefan Wiklund en gös av mindre kaliber, som man blev taggad! Efter Stefan fått ytterligare 2-3st fiskar så får äntligen Per (i bild) upp sin första för dagen, visade sig vara en liten gös som fick simma tillbaks.

Jag och Johan började känna oss lite pressade, dags att försöka få visa fiskarna från åns botten vilket härligt väder det var ovanpå vattenytan. Till slut lyckades jag äntligen få på ett hugg och landar fisken en kort stund senare, ingen bjässe! Men 1 fisk landad och äntligen kunde jag börja njuta av fisket!

Nu låg jag på samma ställning som Per, men var några fiskar för att komma upp till Stefans antal. Strax efter lyckas jag åter igen lura upp en gös, struntade i att fotografera fisken, släppte tillbaks den direkt. Efter Stefans 5 fiskar han dragit, dog det ut för hans del, men tveksamt om han var bitter för det!

Niklas ringer runt lunchtid och frågar om vi är ute o fiskar, svaret var glasklart, inom 20minuter stod han redan på plats för att äntligen börja njuta av helgen! Johan börjar själv ledsna en del pga det tröga fisket, han packar ihop sina prylar för att göra avfärd hemmåt. Tar inte lång stund efter Johan gått, då får äntligen Niklas sin första fisk för dagen! Heller ingen bjässe, men skönt att spräcka nollan.

Roger Mellberg kom på plats, men för honom gick det riktigt trögt, inte en enda landad fisk under min närvaro. Hur som helst känner jag att det har lossnat lite för min del, lyckas ytterligare få på en gös, även denna av mindre kaliber, men dom är sjukt aggressiva.

Tredje gösen för min del.
En stund innan Jag beslutar mig för att packa ihop mina prylar, så får Niklas ett hugg, som alla vid gavleån vet, så lyckas Niklas med det mest oförväntade, En felkrokning på en brax! Niklas blir måttligt besviken när han trodde det var en gös från första början. Nåväl, avkrokning, fotografering och tillbaka i det kalla vattnet. Bra fiskedag! Även om det bara var smågösar. Men imorgon är det Nyårsafton, då är det väl dom ”vuxnas” dag? Hoppas på att min gris är hemma då och vill ge mig ett rejält böj på spöt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments