Gavleån | Till och med gösen var på alerten med dagens kanon väder!

Vid lunchtid beslöt sig Jag och Niklas att testa om ån ville leverera några gösar. En stunds fiskande vid den omtalade busskuren som ni ser bakom mig i bilden så kunde inte första gösen för dagen motstå min jigg längre! Efter den första fisken var landad och vi fiskat av platsen ganska hårt så beslutar vi att gå längre ner i åns vattendrag, längre ner än vi brukar.

Vi går ut mot Alderholmen och får kontakt med några fiskar som bara tar tag i jiggstjärten, misstänker mindre fiskar, vi fiskar av längs kanten för att vandra sakta men säkert mot Najc Fiske&Fritid där vi stannade till och hälsade på, tog oss en kopp kaffe och köpte några jiggar, men den här gången köpte jag även doftgelé som jag skulle ”smörja” in på jiggen, Ingredienser: Smällt nors, luktade riktigt illa, men jag trodde på det! Efter besöket hos Najc, stannade vi till vid islandsbron för att vi såg en hel hög med betesfisk längs ytan! Då fattade vi snabbt att det var större fiskar runt botten som skrämt upp dem.

Vi får många hugg, men ingen fastnar, efter många om och men så ger vi upp, vi lyckades inte kroka dom, förmodligen var det mindre gösar eller abborrar som var i farten, det högg princip i varje kast!!

Vi gick vidare uppströms, stannade till vid Murénbron, där vi dock inte lyckades flirta till oss med gösen, även om jag hade doftsatt min jigg! Vi vandrade tillbaka till Busskuren, nu började det skymma! Äntligen! Lyckas få 2st snabba gösar inom loppet av 10minuter! Nu har jag äntligen fått känna och klämma lite med nya jiggspöt jag köpte tidigare hos Najc! Fox Rage jig spöt på 9ft var verkligen underbart! Ännu bättre när man fick drilla med fisken! 1.5-2kg gösar kändes plötsligt som 3 kilos bitar, KUL!


Stefan Wiklund var också på plats under dagen, vid skymningen fick han på en bättre fisk, runt 2,5kg, tyvärr var den felkrokad i gällocket, men roligt fajt!

Vill även passa på att tacka alla som läser om vårat fiske!
Fortsatt skitfiske!  /Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

2 thoughts on “Gavleån | Till och med gösen var på alerten med dagens kanon väder!

  1. Andreas Lindberg skriver:

    Grymt skönt att fiska idag ju! var riktigt varmt men vi fick inga gäddor, nästa gång hänger jag nog på er till ån där fisken står 🙂

Comments are closed.