Gavleån | Tredje gången gillt

Vi hade bestämt oss för att fiska ikväll, men på eftermiddagen började det snöa kraftigt, så att suget att stå längs å-kanten avtog en hel del, men som tur var så slutade det snöa cirka en timme innan det var dags att åka ner till ån för att jaga rätt på åns gösar! Beslöt mig att använda mig av flytoverallen ikväll ihopp om det började regna eller snöa senare under kvällen, är ju ganska tråkigt om man ska ge upp fisket pga väderomväxling, Niklas tänkte nog likadant!
När Jag tillslut hittade en ledig parkeringsplats och kom ner till busskuren, så stod redan Johan Henning på plats och börjat rigga upp sin nya utrustning som han köpt! riktigt trevliga grejer, likadan Penn rulle som mig som satt på ett ABU Vendetta spö, blev själv sugen att köpa ett likadant spö fast ett som är lite längre! Hur som… Så tar det inte lång tid innan jag lyckas få hugg, efter andra hugget lyckas jag få med mig ett fjäll på kroken, nära en felkrokning? Antagligen! Men det fanns liv i ån, vilket var glädjande! Niklas kom en stund senare, han ramlade nog inte ner till ån först efter 19:00. Vi hade stått och nött vid busskuren utan några fler framsteg och att byta plats var ganska solklart från alla. Vi tog vår utrustning och begav oss lite nedströms, Stannade till vid murénbron och där lyckas äntligen Niklas få en fisk att hugga på sin jigg med pimpelteknik!
Efter fotografering och vägning så står vi kvar på bron en stund för att sen gå vidare till busskuren. Där lyckas jag kroka min första fisk! En liten rackare på 1,5kg! Men glad var jag för det, nu släppte prestigeångesten och man kunde börja njuta av fisket lite mer!

(Johan Håller upp Tommy’s första fisk för kvällen 1,5kg)
Efter den fisken började det gå lite bättre för mig, tar inte alls många kast innan nästa gös valt min jigg åter igen! Riktigt kul, nu var det en bättre fisk som liten kompensation för den mindre! Blir en drillning och även bogsering, Vi tippade på en fisk kring 2,5-3kg, svårt att avgöra när det är så långt ner till vattnet. Vi kom fram till livbåten o inte först då Jag känner att det är bra tyngd i fisken när jag lyfter den ur åns kalla vatten.
Snabb fotografering och vägning, vågen stannade på 3,5kg! kvällens största fisk!

Riktigt kul att få utdelning efter mycket slit! Sånt här gör mig lycklig! Visst finns det större och det är dom vi är där för, men det verkar svårt att flirta till sig dom riktigt stora!

Vi provar Murénbron igen ihopp om att det blir hugg, en trevlig man som brukar ha koll på oss fiskare kom förbi och pratade en hel del och många skratt blev det! Det här är en del av tjusningen med att stå mitt i city och fiska! Niklas känner sig nöjd och klockan börjar bli sent på kvällen, fisket vid ån blev lite längren vad som var tänkt! Men Jag och Henning gör en sista chans vid busskuren, Johan lyckas få en fisk där 10minuter innan hans sambo Melissa skulle hämta honom! En gös på cirka 1,7kg! Vi lyfter på hatten och säger grattis!


Vi Ses på nya äventyr!
Skitfiske! // Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments