Marma | Team Suomela gästar gösdrottningen Cissi

Idag stod det gäddfiske i Marma på schemat!
Jag och Johan Henning var dem lyckligt lottade att ha Gösdrottningen Cecilia Grönberg som fiskeguide idag! Det var verkligen riktigt spännande vad denna dag skulle bjuda på, det var första gången både Mig och Johan att fiska i detta vatten.

Vi hämtade upp Cecilia och henns hund strax efter 07:00 för att bege oss ut till Marma, vi sjösatte båten och installerade oss! Väl ute i vattnet träffade vi även på Simon Söder och Tomas Gunnarsson men för dem gick det trögt för, som för några andra.
Vi lyckades ganska snart få respons av marmagäddorna, det högg lyckligtvis på mitt spö, sidoparaven sjönk som en sten i det kalla vattnet, samtidigt som jag märker detta så gör jag ett ordentligt mothugg efter lite drillning av fisken så tackar den för sig, uppskattad till 4-5kilos gädda den korta stund jag hann med att se den.

Inte nog med det så dyker Cissis flöte en stund senare, hon inväntar och gör ett mothugg, tyvärr lossnar den fisken med. En stund senare började det blåsa upp en hel del och innan vi beslutar att åka till ett hemligt ställe så hugger en nyfiken gädda på Johans flöte 2 gånger, riktigt roligt att se, såg hela ryggen på fisken, en liten stund senare sjunker Johans flöte och han ger med sig en del lina innan han gör ett mothugg, nu blev det gung i spöt, Johan såg riktigt glad ut! men sen sker det som inte får, fisken lossnar och en tredje fisk är tappad, sanslöst! Men vi har fått vittringar på att det finns fisk och riktigt fina ekon på lodet!

Efter att vi tappat dessa fiskar och det började blåsa en hel del som gjorde fisket riktigt svårt, så var det dags att åka vidare till Cissis hemliga ställe! Vilket resulterar fisk ganska snabbt! En riktigt fin fisk kunde inte undvika mörten Jag satt på mitt spö, till en början är gäddan relativt lugn, men ju närmare båten den kommer ju mer krut blev det i fisken! Skoj! Men första fisken blev landad och vågen visade 6,2kg! Bilden kan vara något missvisande, men det var inte vågen! Vi fortsätter att fiska på samma ställe och det tar inte alls lång tid innan det blir gung åter igen i spöt jag håller i, nu var det krut från första början! Men sen tappar jag fisken strax vid ytan, jag får upp en snabb tanke som sitter i bakhuvudet på mig, släpper ner mörten på ett lagomt djup och inväntar säkert 10sekunder, då blir det gung igen! Men om det är av samma fisk låter jag vara osagt då den här vännen inte alls kändes lika stor! Vi uppskattar fiskens vikt mellan 3-4kg. Efter en par bilder så släpper vi tillbaks fisken till det fria!
 En liten stund senare så blir det hugg för oss igen i det spö jag håller i, jag måste verkligen valt rätt mörtar för dagen! Det blir riktigt åk av med denna Både Cissi och Johan tippar på större fisk än mig, men vågen fick bevisa att dessa 2 rutinerade fiskare jag var med idag, uppskattar fiskarnas vikt bättren jag själv! Efter att vi fått upp fisken så såg den visserligen större ut än jag hade räknat med och hoppade ypperligt på att det skulle bli ett nytt personbästa! Kan säga att det inte var långt ifrån, vi kontrollvägde även fisken med min digitalavåg men den visade samma siffror som Cissis! 7,3kg vägde gäddan! Retsamt nära ett nytt personbästa som ligger på 7,4kg! Men vilken guide Cissi är! 3st fina fiskar inom loppet av 30minuter på hennes hemliga ställe! Jag kände mig så pass nöjd att jag tog en pause från fisken och började äta mina smörgåsar som jag hade med mig och en kopp kaffe till det, Nu satt jag och hoppades på att både Johan och Cissi kunde få gunga lite! Johan bytte lite taktik, han tog sitt spö som han hade med sig och slängde på en känd wobbler för att prova om det gav någon större lycka, men marmagäddorna verkar rata allt som har med plast att göra förutom flöten, enda som verkar duga är riktiga fiskar! en stund senare så beslutar vi att åka in för att ta en pause ifrån fisken för att grilla.

Väl efter korven var uppäten så var det åter igen dags! Vi blev riktigt taggade, klockan började närma sig eftermiddag och vid den här tiden på året mörknar det ganska snabbt, vilket är riktigt tråkigt!

Fler fiskar än så fick vi inte! MEN vilken guide Cecilia ”Gösdrottningen” Grönberg är! Hon kan verkligen sitt vatten och har riktigt lång erfarenhet av detta vattendrag! Funderar du på en guide i Marma? Då vet ni vem VI rekommenderar!

 

Skitfiske på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...