Marma | Team Suomela och Gösdrottningen

Dagen började när klockan ringde 06:30, fort upp och packa det sista innan Tommy hämtar upp mej på väg till Cissi.

Väl på plats lastar vi packningen i båten och drar ner till sjön. Fisket börjar på div fina spots, men idag verkade det som att större delen av fisken stod på annat håll.

Beslutet att byta plats kom lika fort som snöstormen kom in på oss, det började vräka ner snö ett tag men det stoppar inte oss.

 

Väl efter platsbytet så sjunker ett av våra flöten och cissi gör sig beredd för mothugg, Pang den sitter och en fin kamp utspelar sig och resulterar i en riktigt fin gädda!

Snön bara vräker ner och vi tänker att nu blir det bra fiske, hehe jovisst nästa flöte sjunker, denna gång är det Tommy som gör mothugg och krokar fisken, men efter en liten kamp tackar denne för sig och simmar ner till mörkret!

 

Vi betar på ny mört och fortsätter fiska. Lite fika intages medans väntan på hugg, väntan blir kort. Denna gång hugger det på mitt spö och den sitter. En kort kamp blir det och fisken tas upp för mätning och vägning 4,5kg c&r.

 

Värmen börjar sakta komma tillbaka i våra stelfrusna kroppar och vi fortsätter att  kämpa. Nu är det Tommys tur att få fisk men ack, i mothugget går linan av och flötet sjunker tillsammans med fisken och vi står funderandes hur detta kunde hända, men ingen som vet. Efter 3 minuter så ploppar flötet upp till ytan igen troligtvis med en fin gädda på andra sidan då flötet dök ner igen så fort vi fick syn på det, men tillslut så kom flötet upp med krok och allt dock ingen fisk på andra sidan!

Tommy blir lite bekymrad och muttrar för sej själv, men inte långvarit då jag fått fisk på kroken. Kändes ganska skaplig denna fisk och fin kamp vart det, resulterade i en fin på 5,5kg som fick simma tillbaks efter fotografering.

Mörkret börja sakta krypa oss närmare och tanken på att vi måste åka hem snart infinner sig, men dom tankarna försvann så fort Cissi skrek fiiisk! Jajjemen, hon gör ett snabbt mothugg och fisken sitter, riktigt fin kämpe fick hon upp. Fisken vägdes,mättes och fotades innan hon vart tillbaka släppt till sitta kalla hem.

Många tappade fiskar idag blev det, men hur som hade vi en riktigt kanon dag! Flera av dessa tack.

Nya äventyr // Johan – Team Suomela

Skitfiske!!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...