Bjällerklang…

Idag var det qualitytime med frugan i hemliga sjön ”Middle of nowhere” inbokat på schemat. Vid klockan tio kom vi fram, ett riktigt milt väder! Runt nollan på termometern!
Efter att vi fått ut fem av våra sex spön så fäller spö nr.4, där vi satt en halvkilos mört, Vi hinner inte ens få ut alla spön innan första fället kommer! Då blir man taggad! Sjukt nog hinner vi inte göra något ordentligt mothugg innan gäddan fått lös mörten och tomma var krokarna när vi fick upp dem. Attans! Måste varit något riktigt stort, eller ?

Hur som helst skulle jag fixa ordning på sista spöt, sänker ner linan med bara händerna framför spöt, men än så hinner jag inte göra innan det är en gädda på andra änden! 2st bommade! Sen var det dags igen på ett annat spö! Och en tredje fisk blir tappad!

Vi funderade på varför vi tappade alla fiskar! Vi gör precis som förr, men att det var 3st fällningar på mindren 10minuter bådade gott! Det blir min fällning nu, nu jäklaranamma ska jag inte tappa denna tänkte jag! Visst nu fick jag drilla och sjukt roligt var det då det är väldigt lågt vattenbestånd där vi var idag! Vilken match de blev även om gäddan inte var särskilt stor! Första landade uppskattad vikt kring 3kg!
Sofi sitter och fikar och ser att ett spö fäller! Hon säger till mig att jag ta spöt så hon fick fika färdigt, upp reser jag mig, löper lite snabbt till spöt inväntar ett mothugg, smack sitter det en fisk i andra änden av reven! En liten krabat på kring kilot, blir inget foto på denna, utan den fick snabbt simma tillbaks, så man snabbt kunde tackla en ny mört och ner med prylarna igen!

Nu hade Sofi fikat färdigt, nu satt hon ivrigt och väntade på nästa fällning! Nu var det inte frågan om det skulle fälla, utan när och vilket! Vi sitter och småpratar och vips så fäller det! Sofi går försiktigt fram till spöt för att inte skrämma fisken, den här började löpa lina från rullen! Nu tänkte vi att det iaf var en godkänd fisk! En härligt drillning utspelar sig, hon har lärt sig detta nu, hur man ska agera och när! Skit bra! Jag blir så stolt!


Efter lite om och men så ger den sig till slut, men kampen varar en stund iaf!

Fisken blir äntligen landad, vägde fisken för skoj skull, vågen visade 4,1kg! Vilket blev dagens största! Men det dog inte slut där! Vi fick mer fisk, även om dem inte var så stor!

Ett av spöna som inte ville riktigt fälla helt och hållet, jag beslutade att gå till spöt och riggade lös vippan för att känna med händerna i linan om det verkligen var en gädda på andra änden, eller om det var mörten som fått fnatt, Men visst! Det var en gädda i andra änden! Lång och smal, typisk sommargädda, tråkigt att se fisk i så dålig kondition under vinterhalvåret!

Ungefär samma vikt som den jag fick innan! Vi slängde på en ny mört för att sedan gå till ”lägret” och småprata samtidigt som vi drack kaffe. Nu på eftermiddagen blev väntan lång på nästa fäll, vi funderade på om gäddan gått och lagt sig, men en halv timme innan vi tänkt börja packa ihop så fäller det igen! Nu var det Sofi’s tur igen!

Sammanfattningsvis om sjön vi var till får helt klart godkänt! Vi fiskade från kl.10:00 fram till kl.15:00, vi landade 5st gäddor och tappade 3st! Och gäddan som tog halvkilosmörten…. den gäddan lever kvar i tankarna!

Skitfiske och på återseénde!

// TOMMY & SOFI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments