Ismete | Premiär på isen!

Idag begav sig Jag, Sofi och Isabell mot Dalarna för att möta upp Johan som övernattat i stugan! Idag var det ismete efter gädda planerat på schemat! Strålande sol och cirka -6 grader, riktigt lovande! Vi började med att fiska av första viken, medans våra 6 ismeten låg i, satt vi och fördrev tiden med att pimpla. Det var en riktigt irriterande fisk (abborre?) på min pilk, vägrade bli krokad, drev mig till vansinne rent ut sagt!
Efter att vi haft metesprylarna i lite längren 1 timme, så beslöt vi oss att flytta oss till andra sidan sjön, vi packade ihop och begav oss dit, medans Johan borrade, så följde jag successivt efter för att rigga spöna i dom nyborrade hålen. När väl alla spön låg där dom skulle, borrade vi två nya pimpelhål, satte oss för att pimpla, en kort stund senare ser vi att vippan på Johans spö började fladdra och fisk var givetvis där! Johan inväntar att göra mothugg tills linan lugnar sig, men tyvärr var gäddan borta, men mörten var kvar, satte fast den ena tre-kroken som lossnat och ner i hålet igen, medans Johan fortfarade håller i spöt, så dyker gäddan på igen! Nu satt den! Tyvärr lite besvikna över storleken, men vilket lättnad att det kom upp någonting överhuvudtaget! Fler än så blev det inte, men en strålande sol och lagom vind, gjorde det riktigt trevligt iaf! Sofi och Isabell stannade kvar och myste i den bastuvarma stugan medans vi tokstollar gjorde ett pass på isen.

Efter det att vi fiskat färdigt, så åkte vi vidare till Johans mor i långshyttan där det bjöds på god mat och skoteråkning! Riktigt trevlig dag! Men ett riktigt skitfiske ordagrant! Vi skyller givetvis på att mörten vi lyckats komma över var för små! Men det här var bara uppvärmning av vad som kommas skall!

Skitfiske!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments