Storsjön | Kärt återbesök efter Söndagens fiasko men nu med en gästande Andreas

Dagens fiskepass hamnade i Storsjön. Idag skulle Andreas Holmström gästa oss! Alltid kul att lära känna nya ansikten som man redan gjort sig bekant med via nätet. Vi kom ut rätt sent efter diverse hållplatser, men när slutligen mörten låg i bagaget och fiskekorten köpta så var nästa hållplats vår slutdestination! Det började med en kort promenad på isen för att komma fram till ett tips jag fått från en person. Vi börjar borra upp hålen och sätter ut spön på valda platser som verkar grymma.

Efter det att jag lagt ut 4 spön och påbörjar det femte, så fäller spö nr2, Johan ropar och jag springer, riktigt mjukstart blev det, en lite tapper gädda på strax över kilot, snabb avkrokning och release för att snabbt gå tillbaks och göra klart resterande spön.

Tog inte lång tid att spräcka nollan! När väl allt var på plats så var det bara att vänta, tog mig en efterlängtad kopp kaffe och frukost samtidigt som jag greppade pimpelspöt för att pimpla lite på sidan av.

Pimpelspöt var ingen taktik som fungerade idag, inte på platsen vi var vid iaf, eller om det var pirkarna jag och Andreas använde oss av som inte var rätt för dagen, ingen aning, men dem levererade iaf ingenting!

Nästa fäll kommer, jag springer för glatta livet då det är mitt spö! heller ingen större fisk, verkade som man hamnat mitt i barnkammaren, nåja fisk är alltid fisk, så glad blev jag oavsett!

Vi fortsätter att invänta huggen, nu är det verkligen Johans mörtar som lagt i en högre växel. Nu är det bara hans spön som är heta, efter att fått 2-3st gäddor av mindre kaliber lyckas han dessutom få en gös på cirka 1,5-2kg till slut lyckas han också få dagens största gädda på kring 4kg! Hur gick det sen?

Andreas Holmström hade lite otur med krokningen i mothuggen, och tappade nån fisk i drillningen, men lyckades iaf få upp en liten gurka ur sjön!

Efter dessa fiskar dog det ut, det hade blivit långt in på eftermiddagen, en lång dödtid varade och slutligen hördes bjällrorna, sista fisken för dagen men även denna en slips på mitt spö.

Vi bommade även några gösar under dagen, men sånt hör tyvärr fisket till!

Skitfiske och på återseénde! // Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments