Storsjön | Strålande solsken men vart var gäddorna?

Idag besökte Jag och frugan Storsjön på jakt efter gäddorna, Syster och Ludde fick ha Bella natten till idag, så vi kunde åka ut tidigare på sjön, tusen tack för det! Nu till fisket!

Eftersom frun är relativt hög gravid så tog jag allt tungt arbete för dagen, Jag visste sedan tidigare vart vi skulle fiska nånstans, där jag skannade botten med ekolodet i höstas, så jag hade lite humm över hur det såg ut.

Jag körde en taktik som fungerade ypperligt bra, borrade ett hål, la ut agnet och fortsatte tills allt var utplaserat på lämpliga ställen, trodde jag!

Jag blir så stirrig efter varje spö jag sätter, då man oftast aldrig hinner lägga ut alla spön innan första fället kommer, men så var det inte för oss idag! Idag var det riktigt värdelöst fiske, vi fick glädja oss åt elden och korvgrillningen samt det underbara vädret!

Men vips efter många timmars väntan så börjar det knycka i vippan och bjällerklangen startar! Jag ser först inte ens vilket spö det är, men Sofi har ögonen öppna och pekar, ser att det börjar knycka allt mer, men den löser aldrig ut! Vi sprang halvvägs mot spöt för att sen smyga oss på spöt, några stötar till, jag tar försiktigt i linan för att känna om det är nått större på, men verkar som den spottade ut mörten, troligtvis var det en feg gös som kände av krokarna eller tafsen och spottade ut fisken.

Jag fortsätter att pimpla hårt i mitt hål jag borrade tidigare under dagen utan någon som helst respons och bestämmer mig att borra ett nytt hål på lite grundare vatten där det även står stora stenar, vilket abborren ofta gillar, tar nog inte mer än 5minuter vid det hålet innan en abborre valt att ta min balanspirk, men det var heller ingen storlek värt att skryta om, snabb avkrokning och tillbaks i hålet för att jaga rätt på något i storlek, men fler napp blev det inte, varken på pimplandet eller på mörtarna, riktigt uselt fiske, men bortsett från det så var det en strålande dag!

Bjuder även på några bilder!

På återseénde!

//Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments