TRYCKET BLEV FÖR STORT!

På onsdagskvällen blev fiskesuget helt okontrollerbart, så jag vart tvungen att kolla med min fiskekompis om han ville följa med på en tur.

Jajjemen sa han och sprang ner till jobbet för att jobba in sina torsdags timmar nu på natten.

Allt gick bra och vi kom iväg runt 7-snåret, på plats så hämtade vi upp mört av våran kära kollega Peter Widmark. Väl på isen så var det ett par gäng ute redan och stor yta upptagen, så vi fick fiska lite grundare idag.

 

Upp med spöna på med mörten i med grejerna gick vi å nynna tills vi var färdiga med borrningen och utställning av utrustningen. Nu kom den underbara väntan, dock inte långvarig  då ett av mina spön fäller 10 min efter utsättning. En liten fight blir det iaf och upp kom en baby gädda på 2kg, på med ny mört och i med grejerna.

Nu vart det dags för fika och som vanligt när man ska ta kaffe eller fika så blir det ett fäll, inte mej emot. Börjar min språng march mot spöt och ser att den drar lina, härligt tänker jag och klipper på ett fint mothugg, börjar drilla och känner direkt att det inte var nån storlek på fisken, 1,5kilos blev resultatet.

 

Riktigt bra start på dagen verkade det som. Nu blev det en liten dödperiod så vi gick upp till Jonas Stenberg som också var på plats denna underbara dag! Efter en stunds yrande mellan oss så ropar en gubbe mellan våra gäng att det var fisk på mitt spö, crap, började springa tillbaka och tänker måtte detta va en fin fisk som får mej att springa såhär långt, linan hade sluta löpt när vi kom fram, så började veva in för att få kontakt med fisken, jajjemen den är där MOTHUGGET sitter. Som dom andra gångerna känner jag att den var liten 3,5, men men fisk som fisk! Hinner knappt sätta på en ny mört innan nästa fällning på mitt spö bredvid, kul. Såg att Thomas började tappa hoppet på sina grejer, men jag påminde han om att det kommer komma inga tvivel, storleken på denna fisk va 3kg max.

Jag hade verkligen träffat barnkammaren. Vi började kasta lite boll med hundar på plats för att fördriva tiden, tiden gick och inga fäll, klockan började närma sej 13:00. Det är då det händer, Thomas spö fäller och han sken upp som solen, gör ett mothugg och givetvis så sitter fisken. Börjar drilla och det var en jäkla fart i denna, jag frågade Thomas om den kändes fin och han svara NJAA. När fisken väl va vid hålet så säger jag att han fångat ett monster, jag va dödssäker på att 10an kom nu! Ner med handen i det kalla vattnet och ta gälgreppet på fisken, och upp drar jag ett monster. Efter vägning och mätning så blev resultatet 8,5Kilo med 111cm. STORT GRATTIS till dig Thomas Karlström, kul att du gillar våra äventyr.

Thomas var i chockstillestånd resten av dagen, och jag drog upp nån liten baby gädda till, mer än så blev det inte denna gång. Men va så säker att tian kommer snart.

Och tack till alla er som följer vårat galenskap!

SKITFISKE OCH PÅ ÅTERSEÉNDE!
// Johan @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...