Comeback! efter 2 bommturer så blev det äntligen PB!

Idag bar det av till sjön vi besökte i Söndags! Vi tänkte att det inte kunde gå sämren vad det gjorde då! Och jag med 2st bommade turer i rad så brukar det släppa på tredje försöket, gjort det hittills och gjorde det även idag!

Vi kom iväg strax efter 09:00, idag kändes det som vi skulle se några djur ut mot sjön, så jag hade kameran redo i handen medans Johan körde!

Visst såg vi lite djur, allt från änder till rådjur bjuder på dessa 3 bilder!


Nåväl vi var ju inte ut för att fotografera rådjur, vi var ju faktiskt påväg för att fiska! Vilket vi förstås också gjorde!

Det var riktigt trögt idag, men dagen är inte slut först det börjar mörka! Dit var det fortfarande många timmar kvar!
Men hur som helst så börjar min vippa fladdra lite mer än vad en mört kan ställa till med! Jag rusar dit och bommar första fällningen! Svor enormt inombords ska ni veta!

En bra stund senare börjar det fladdra på samma spö i samma hål ytterligare en gång! Går dit försiktigt och gör ett mothugg trots det inte löper någon lina! Nu satt det något större på andra sidan än en mört, även om mörten nästan var lika stor som den kolsvarta gäddan som kom upp, en riktigt ful sådan, för ful för att fotograferas! Nog min fulaste gädda jag någonsin fått!

Hur som helst, snabb release och fortsatte köra vidare på samma mört som var lite smått trasig, men jag tänkte att det ger ju mer doft när den är lite sliced!

Hände inte särskilt mycket mer på ismetet, så jag beslöt mig för att ta pimpelspöt och borren för att prova på lite grundare vatten efter abborre, medans Johan stannade kvar och vaktade spöna, så var det bara för honom och tuta så jag förstod att det var fäll!

Hittade en liten grundare vik på cirka 2m, första hålet borrat, stod där cirka 15minuter utan någon respons, borrade ett hål 15meter bort, närmare en större sten, djupet låg ganska lika där, provade att pimpla med en rapala balanspirk i cirka 30-40minuter, sen gav jag upp, ger mig av tillbaks till bilen, vakten somnat i bilen! Desvärre var det heller inga fäll! nåväl…

Fisket fortsatte att vara trögt, satte mig själv i bilen för att ta skydd från vinden, vi sitter där en längre stund och pratar om allt mellan himmel och jord.

Precis när jag började min mening -”Johan.. jag tror jag vet”
Så ser jag att min vippa precis börjar röra på sig! Nu jävlar var det dags att kliva ur bilen och springa till spöt! Sagt och gjort!

Eftersom det varit så dött så lång tid och huvudvärken var närvarande så tänkte jag inte riktigt rätt, jag gör mothugg utan att göra ett vevtag på rullen så det blir lite skatbo i rullen! Skitsamma!

nu börjar jag veva in fisken och tycker den lossnat, men vips så var den där igen, och jag sa till Johan! Äntligen en gös! Men till min förvåning! Så är det varken en gös eller en gädda som kommer upp!

Upp ur hålet kommer min livs första Lake!

Ingen bjässe, men förstod inte ens att den fick i sig mina krokar i den lilla munnen, men den var krokad perfekt! Riktigt rolig bifångst när man är ute efter gädda och gös.

Nåväl! Hoppas ni inte hade för höga förhoppningar om min fångst idag! Men pb är alltid ett pb oavsett fiskart!

Skitfiske så ses vi till Marmagäddan på Lördag! om inte på isen så på prispallen! 😉

Over and out

//Tommy @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...