Marma | Bättre väder bättre fiske!

Efter som gårdagen var så himla dålig så beslöt jag mej att ge marma en ny chans idag, fast idag gästade Andreas Holmström mej som premiär fiskade i marma.

Vi snackade ihop oss så att han hämtade mej kl 7 och mörten hämtades upp. På plats var även Thomas Karlström och vän, självklart hade dom tagit platsen jag satt och pratade om i bilen på väg dit, men men bara att gilla läget och hitta en annan spot. Sagt och gjort, jag gick före och borrade upp alla hål medans Adde kom efter med packningen och la ut grejorna.

 

På med mörten, ner till botten och upp en bit. Jajjemen tänkte jag, kunde nästan ta på spänningen idag. Vindstilla och 5 grader kallt, helt underbart. Nu kom den vanliga väntan på att bjällrorna ska ljuda. Elden värmer och medans vi sitter å snackar fäller ett spö. Andreas skriker att det är mitt spö och jag rusar dit, linan sprutar ur rullen, tänkte nu lär fisken stanna annars tar linan slut, jajjemen den stannade sa jag och högg till med ett fint mothugg. Kampen varar inte speciellt länge och upp kommer en fining på 6,18kg.

 

Glädjen var hög pga det dåliga fisket dagen innan. Suget ökade för andreas som ville ha nytt personbästa idag, och jag nästan lovat att han ska få ett. Väntan börjar igen, men under denna period så stekte vi lite mat som bestod av bacon, falukorv och hamburgare, mkt gott.

Som vanligt när man ska äta så fäller ett till spö, även denna gång var det mitt. Små joggar dit och kollar om den drar lina, det gjorde den inte så jag tog tag i spöt och kände, visst var det fisk där så mothugget kom snabbt. Och resultatet blev en liten 4kilos.


Nu började även vinden att tillta i stormstyrka och förhoppningarna dog sakta ut. Men skam den som ger sej, Andreas spö fäller och har nog aldrig sett någon springa så fort fram nångång. Mothugg och den sitter, han säger att dem känns fin och fisken gör ett par rusningar men gav sej till slut, 4kg även på denna. Grattis Andreas till nytt PB!

Efter denna fisk var det dags att plocka ihop innan man blåste bort. Summering av dagen, Kanon morgon jobbig eftermiddag.

 

SKITFISKE OCH PÅ ÅTERSEÉNDE!
// Johan @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments