Marma | Stelfrusna gäddor och kalla vindbyar

Idag var det dags att packa bilen för ett fiskepass i Marma efter gäddan, tyvärr så var det riktigt trögt idag. Efter att vi suttit och inväntat ett bra tag (Läs 4 timmar) och en vind som aldrig avtog, så tog vi ett beslut att låta våra ismeten ligga ute, vi begav oss till bilen för att återhämta oss från vinden, vi höll titt som tätt utkik över isen för att se om spöna fällde, och efter en stunds tittade tog vi även en fikapaus i bilen o väl när fikan var slut, så sneglade jag på spöna och av det lilla jag såg så var det fäll på mitt närmsta spö (Som låg väldigt långt bort), glömde helt bort termosen i bilen, bena på ryggen och sprang halvvägs mot spöt, väl där så drogs det ingen lina från spolen, så jag misstänkte att mörten hade fått ett ryck och med det fällt vippan, hinner bara tänka den tanken och det börjar rusa iväg lina! Yes! Äntligen var det någon form av aktivitet! Greppar tag i spöt efter rusningen av klar, gör ett riktigt hårt och bestämt mothugg! Och den sitter! Så skönt, äntligen lite böj i spöt! Kändes som en godkänd fisk, roligt fight bjöd den på, dock var inte storleken den största man fått men vi tippar runt 4kg innan vi snabbt krokade av fisken för en release.

Med tanke på den hårda vinden som låg på, så var inte ett fotografi nått att tänka på! Gäller att ta vara på fisken, iaf den fisk man tänkt släppa tillbaks!

Efter en timme så tänker Johan om lite, börjar med att borra upp 5st nya hål, och placerar ut dem, tar väl inte jätte lång tid innan det ger utdelning, en gädda kring 3kg, fortfarande hård och kall vind så en snabb release även där! Kul!

Efter att vinden blåst upp all vår ved, ja det går väldigt snabbt åt när väl vinden ligger på, så började Johan till en början att bygga ett vindskydd, han greppade min spade jag hade med mig för att börja skotta upp en snövall precis där vi satt, Jag tog över efter halva vallen för att göra den någorlunda klar.

Visst var det till en hjälp! blev någor behagligare än det var innan. Så nu satt vi och väntade på fällningar, en stund innan vi börjar fundera på att packa ihop så fäller äntligen mitt spö!

Medans jag springer dit och drillar fisken, så kommer Johan på efterkälken och förbereder avkrokningsmatta och kamera då det kändes som en godkänd fisk.
Såg en snabb skymt av fisken i hålet och den såg mycket större ut än vad den verkligen var, men hur som helst en sista fisk landad och vågen visade 5kg prick!

Fler fiskar än så blev det inte, men skönt att komma ut på isen igen! Vi får väl se när nästa pass blir av, ska det fortsätta vara såhär så kan lika gärna våren komma!
Nu tänker ni vilket jävla gnäll, men ni hade kännt precis likadant om ni vart med idag! 😉

 

Sktifiske på er!

//Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments