Marma | Underbar dag med många vackra fiskar!

Idag var det fiske i Marma inplanerat, så Andreas Holmström hämtade upp mej runt 6 tiden. Framme och lastade i mörten sen ut mot parkeringen, där var det tomt och tyst.


Adde börjar lasta ut sakerna medans jag gör iordning borren och borrar första hålet, vi gör iordning hål för hål tills vi äntligen är klara.

Precis när vi var klara så stormade det ut ett sällskap på 6 personer på isen och jag trodde vi alldrig skulle få någon fisk som dom väsnades, men ack så fel jag hade. Vi hade precis fått upp en mysig brasa när första fället kom. Adde börjar springa och linan drar ut, mothugg kommer och den sitter, en liten kamp utspelar sej innan fisken kommer till hålet och börjar snurra och tackar för sej.

Typiskt, ingen bra början. Inte långt efter hans fäll så fäller mitt spö, springer fram till grejerna och väntar på tillfälle att smälla på ett fint mothugg, NU, den sitter. En liten frenetisk kamp börjar fram och tillbaka, tillslut får fisken syna ytan. En liten rackare på 4,5 KG.

Vi hinner knappt sätta oss innan det plingar igen, nu var det på Addes monstermört. Linan sprutar ut ur rullen och han gör ett mothugg när fisken lugnat sej lite, och den sitter. en fin kamp blir av. 5,6KG och därmed ett nytt personbästa för han. Grattis grattis Andreas.

Sen kommer nog den sjukaste huggperioden jag vart med om.

3 fäll inom 25 minuter

Gjorde även en rejäl vurpa i full fart, men tackolov så lanade jag med huvudet i en klump drivsnö, 95 stabila kilon som vräker i isen, trodde nästan det var slut där ett tag, men icke. Reser på mej och fortsätter springa till mitt spö som fällt. Linan skjuter ur rullen, fisken verkar tokig. Äntligen stannar den, BAAAAM den sitter och denna var tung, när den äntligen kommer upp så ser jag att det var lätt värt vurpan, 7,3KG. Underbar fisk.


Nu blev det en döperiod så vi passade på att laga lite mat över elden vi gjort. Stekt bacon och köttbullar med makaroner fick bli dagens näring. Kanon gott. Efter maten så satt vi och jäste i denna underbara sol, jag hann tillochmed somna ett tag i min stol, mycket skönt.

Denna period var riktigt lång och seg. Under tiden fick vi besök av en lokaling som vill se oss dra en feting. Men det blev inga hugg under tidan han var där. Men inte lång efter han gått fäller mitt spö, springer dit och krokar fisken, en fin fighter på 5,3 KG.

Och denna fisk fick avslutat dagen. Vi har haft en sjukt underbar dag på isen iaf tack för sällskapet Andreas. Livet kan inte bli så mycket bättre än såhär.

SKITFISKE OCH PÅ ÅTERSEÉNDE VÅRA VÄNNER! 

// Johan @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments