Ismete | En lyckad fisketur med Gösdrottningen och Gruffdraget

Idag var det ismete planerat på schemat, vilket blev fastställt relativt sent igår! Idag skulle Jag fiska med Cecilia ”Gösdrottningen” Grönberg samt Kjell ”Gruffdraget” Bohlin.Vi kom ut till sjön vid klockan nio denna tisdags förmiddag, halvmulet, men vindstilla vilket gjorde det riktigt behagligt, nåja nog om vädret nu återgår vi hur fisket gick!

Kjell börjar med att inviga sin motorborr för att borra upp samtliga hål, jag hinner lägga ut 3st spön innan första fället kommer. Jag trodde dock det var jag som slarvat med vippan, men gör ändå ett mothugg, på andra sidan skymtar en gurkfärgad fisk kring kilot, nåja snabb release för att återgå till att lägga ut spöna.

Förmiddagen verkar bli mitt race, tyvärr är det smågäddornas dag och efter 4st landade smågurkor så blir en väldigt lång väntan tills nästa fäll kommer, men när det väl kommer är jag på alerten! Mitt spö fäller ännu en gång, springer dit och känner tunga knyckar, nu var jag bombsäker på att det var en gös som valt min mört! Men drillningen blir bara en kort stund innan fisken lossnar, vad det var för en art blir en gåta.

Cissi är ute o flänger med telefon i örat, medans Jag och Kjell stannar kvar och snackar och njuter av vädret som lett till en klarblå himmel med svag vind.

Vi tittar runt för att checka spöna efter skratten och döm till förvåning så har ett spö fällt! Springer emot spöt och skriker på Cecilia att hon har fäll, eftersom hon fortfarande är en bit bort, så ger hon klartecken till att jag ska göra mothugg, sagt och gjort, känner dom hetaste knyckarna för dagen hittills, lämnar över spöt till Cecilia så hon får ta över!

Själv springer jag tillbaks till lägret för att hämta kameraväskan för att vara beredd på fotografi när fisken väl är landad!

Första fället för Cecilia denna dag och en fin fisk landad, Härligt! Men det är lite fel färg, men vad gör det!

En stund senare efter denna fisk blivit tagen, så var det dags för Kjell att packa ihop, då han hade lite andra ärenden att utföra, tack och bock för en trevlig dag. Vi ses igen vid å-kanten i stan!

Nu blir endast Jag och Cecilia kvar och ett av mina spön fäller en stund senare, ännu en liten gädda synar vårsolen, runt 3,5kg.

Underbar eftermiddags sol, som var på god väg för sista versen, men vi fortsätter att nöta på, Cissi beslutar att vaska ett av sina hål och vänder ryggen till och går en bit bort, samtidigt som hon pratar i telefon, så kikar hon tillbaks  på spöt och funderar på om hon glömde ställa in vippan igen, när jag ser att hon går emot hålet hon nyligen vaskat och ser att vippan står rakt upp i luften, så frågar jag henne om det är fisk, får ett svar som ”-Jag vet inte”, samtidigt som hon går väldigt långsamt emot hålet.

Men någonting säger till henne att hon ska göra ett mothugg, hon sätter ner telefonen på isen och gör ett mothugg! -”FIIIISK”

Jag rusar till väskan som kameran sitter i för att fortsätta bort till Cissi som står och drillar en fin fisk, vilket jag ser på spöt som ser ut som en banan!

Tittar ner i hålet och ser skymten av en präkig gris till gös på 5,52kg!!


Nu tänkte vi att det släpper, skymningen kommer och fisken börjar visa sig! och Gösdrottningen påminner om varför hon just kallas så! Grymt!

Vi tänkte att vi ger gösen en stund till att visa sig, envisa som vi var idag, så gav det givetvis resultat! med ett fäll!

Gör precis som Cissi gjorde, tog de chill på vägen dit, för att inte skrämma fisken, väl framme vid spöt så upptäcker jag att en fisk håller på och bonkar på spöt som ramlat ur stället och trasslat linan i bjällran, typiskt! var första tanken men såg att fisken fortfarande stonkade, så jag gjorde ett mothugg ihopp om att den skulle krokas, fisken var väck! hissa ner mörten på samma djup som när fisken var där, hinner bara rigga till vippan och vänder ryggen till så flyger vippan upp i luften, snabbt på plats och ett snabbt bestämt mothugg och det sitter fisk i andra änden som är definitivt större än vad mörten var!

En lite halv roligt fight så skymtar det en gös i hålet, Jag blev helt hysterisk! snabbt som f*n försöker jag ta gälgrepp på den fina gösen som valt just min mört denna kväll!

Ett nytt personbästa blir taget! ”Tyvärr” ingen 5+ den här gången, men ett nytt personbästa med 1hg! Som nu ligger på 4,1kg! Glad men fortfarande lite chockad över att jag lyckats lura en gös från isen! Känner att adrenalinruset börjar pumpa runt i kroppen, känner till och med pulsen slå i fingertopparna!

Efter en snabb vägning samt foton så var det dags att säga adjö till Gösta!

Vi lyfte upp våra mörtar och började köra pelagiskt, då gösen började visa intresse för att börja jaga föda.
Fler fiskar än så blev det inte, men dessa 2 fiskarna som kom upp i slutet av dagen, räddade den verkligen!

Vi lyckades sammanlagt lura upp 6st gäddor och 2st riktigt fina gösar!

På återseénde och fortsatt skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments