Ismete | MONSTERGÖSEN gjorde sig närvarande idag!!!

Idag var det dags för fiske med Cecilia och några av hennes vänner, några ansikten var redan bekanta sen förr, men även några nya bekantskaper knöts samman! Till en början hade isen blivit mycket sämre sen senast, ytan var inte riktigt lika hård, utan snarare tvärtom, var lite obehagligt att ta bilen ut idag.
Nåväl! En av figurerna som var med idag var Jörgen Söderström, han tog kommandot över motorborren och borrade upp samtliga hål till honom själv och Cissi. Pierre ”Pirre” Westin stod sen på tur medans jag gjorde om mina tackel i lugn och ro.

När samtliga spön var ute så tog det inte lång stund innan första gösen valt en mört på en utav Cecilias spön.

Upp kommer en gös på cirka 4kg för att syna linsen på kameran! Härlig start på dagen!

Efter en kortare stund fäller det på Jörgens spö och ännu en gös blir landad! Härligt att krokodilerna lyste med sin frånvaro!

Om jag vill minnas rätt så vägde den strax över 2kg! Vilket givetvis också är en vacker fisk!

Nu fortsätter flytet för Cecilia, Skåda denna praktgös, och jag tyckte 5,52kg gösen hon tog förra turen var enorm!

Efter snabb vägning och fotografering så ser vi en praktgös dyka ner i det ”lilla” hålet igen!

Cissi satte ribban väldigt högt! Kändes inte särskilt trovärdigt att en större gös skulle landas idag! Grattis till fin fisk!

En krokodil på 7,8kg landad av mig! Inte var ja bitter! man är väl en inbiten krokodiljägare och medelvikten på mina gäddor var bra idag!

Denna fisk vägde 6,8kg, Kort som attans, men kolla in buken på den! det är vad jag själv kallar fläskgädda!

Fisket fortsätter att gå bra! jag lyckas landa ännu en vacker fisk på 6 eller 7+, när jag väl kommit fram till spöt efter att jag sett vippan stod rätt upp så hade gäddan dragit och fortsatte dra lina, så jag såg botten på spolen, då förväntade jag mig att det var en tia! Men i detta fall var det ingen tia, men jag var tvärslut i armen efter att fått drilla fisken med så mycket lina utdragen!

Cissi lyckas ytterligare få upp en gös, den här fisken väger cirka 2kg.

Sammanlagt blev det 7-10st gösar upp idag och cirka 12st gäddor! Även Jörgen lyckades få en gädda på 7+!


Efter att solen försvunnit, klockan blev runt 17:30 då kom ett riktigt oväder in och började härja! hörde åskan och såg en del blixtar, strax innan årets sämsta fiskeväder trängde sig in!
Snöade, haglade, regnade på samma gång och vindstrykan låg på 10-15meter per sekund, då var det inga tvivel om att plocka ihop! Tur som var så hade vi redan förberett att det endast var spöna kvar ute på isen.

Sammanfattning av dagen, UNDERBAR FISKEDAG!

Angående isen, så vill jag påpeka att vara försiktiga där ute, den börjar verkligen sjunga snart på sista versen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments