Marma | Båtpremiär med Cecilia Grönberg

Idag var inte vilket dag som helst, idag var det premiärtur med båt för både mig och Cissi! Det kändes nästan lite löjligt roligt att få fiska från båt igen! Det känns som det var igår det pågick ismetestävling i Marma! O nu var isen princip borta!

Vi försökte lägga upp dagen för att hinna med lite olika fiskemetoder, man vill ju maxa dagen till fullo! Vi for iväg till en super hemlig vik som vi hoppades på att den skulle vara fri från is, vilket den nu var! Vi ankrade oss där för att börja kasta efter älvens gröna krokodiler, tredje kastet hade jag en grov gädda som vände ett par meter från båten! Efter att vi fiskat av hela viken, så beslöt vi oss för att åka längre bort för att testa om det var några gösar vakna, men efter ett kort besök dit och lite vertikalfiskande så kom vi överrens om att det var lite väl tidigt på året.

 

Vi anländer till en annan plats för att montera ihop fler spön för att prova lite trolling och bara en kort sekund när alla spön låg ute så har en mindre krokodil upptäckt Cissi’s westins jätte. Snabb avkrokning och glada var vi i båten för nollan blev spräckt!

Vi rör oss vidare till hällholmen på jakt efter fler gäddor, lägger ut spöna och tar fram termosen för att hälla upp en kopp kaffe, det är då det händer! Samtidigt som jag ser att mitt spö är på väg att slängas över bord på grund av nappet så slänger jag mig efter spöt och råkar slå knät riktigt hårt i aluminiumet, jag greppar spöt och känner att fisken är på andra sidan, lämnar över mitt spö till Cissi då jag endast ser svart och stjärnor i mina ögon av smällen i knät. En gädda på 4kg blir landad av Cissi och angående mitt knä så värker det fortfarande och fick dessutom ett blåmärke!

Nåväl, trots mitt onda knä så fortsätter vi fiska! Vi fortsätter med trollingen som visar sig vara riktigt effektivt! Det hugger först spöt närmast Cecilia, hon tar tag i det och gör ett ordentligt mothugg, halvvägs in så viftar spöt närmast mig med en paravan, tar tag i spöt och gör ett mothugg. Får gunga en hel del med fisken, trots att spöt var väldigt mjukt så kändes det som en av dagens bättre fiskar!

Men tyvärr tackar den för sig ett par minuter senare, Vi får upp Cissis fisk och hinner inte ens kroka lös den innan en tredje fisk ger sig in i matchen, Cissi står med en gädda i högerhanden och i vänstra handen så har hon spöt som det högg på, såg rätt så roligt ut när man väl var på plats! Hon släpper i fisken som vägde kring 5kg för att påbörja en ny fight som visar sig vara en mindre gädda på cirka 3kg.

Blev en intensiv period! Efter detta slog vinden också om till Nordvästlig vind, vilket medförde att fisket princip dog ut.

Vi tänkte om, åkte till ett annat ställe för att prova vertikala efter gös, men inte ens dom ville vara med i matchen idag, det blev eftermiddag och det var inte jätte långt kvar på dagen så vi beslöt oss åter igen att köra sista tiden som var kvar på trollingen som ändå levererat mest.

Jag väljer ut en bomber wobbler som går väldigt grunt. Denna wobbler drar jag endast på när fisket är riktigt trögt! Och jag tackar frun som princip tvingade med mig den!
När fisket var trögt så valde gäddan detta drag! Det har fungerat förr och det gjorde det igen! Helt fantastiskt!

Gäddan vägde mellan 5 och 5,5kg, blev en riktigt snabb release av fisken så ett foto blev aldrig av, då dagen snart var slut!

Eftersom fiskens aktivitet försvann, så blev det till att ta fram kameran för att fotografera lite, så bjuder jag på dessa bilder.


Cissi fotograferar när jag fotograferar solnedgången på bilden nedan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments