Båtfiske | Premiär med vertikalspöt

Idag ringde klockan redan 05:30 denna söndagsmorgon, det blev inte många timmars sömn innan Niklas stod vid vändplanen och väntade på mig. Riktigt ivriga var vi att packa mina prylar i hans bil innan färden till sjön kunde ta vid. Diskuterade lite om att vi inte skulle ha för höga förhoppningar på denna dag, då vi skulle påbörja utforska en sjö som för oss är relativt okänd.

När vi äntligen kommit fram och ska sjösätta båten, så möts vi av en alldeles spegelblank yta över hela sjön, vilket passar oss perfekt då vi idag tänkt prova vertikalfiske, kändes riktigt gott att snart få blöta sina nyinköpta fiskeprylar! Hur trögt fisket än var idag, så lyckades vi åtminstone lura en gös att syna insidan av båten. Dock tog denna rackare på min Swim whizz wobbler på trolling, efter många timmars intensivt fiskande. Ett hugg hade jag haft tidigare, tyvärr blev Niklas lottlös, men han fick en bekräftelse liksom mig att det fanns gös i sjön!


Fisken vägde väl cirka 2kg, romstinnad hona som fick friheten åter att producera fler fiskar!

Angående gäddan… Så har det varit trögt med gäddfisket för min del, så jag frågar mig själv om det inte är lektid för den. Vattentemperaturen varrierade allt  från 4 upp till 8 grader över sjön.

Vi har bestämt oss att ge den här sjön åtminstone fem chanser till att bevisa att fisket är bättre än vad det var idag!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments