Gäddfiske samt mörtlek med Niklas Lövstedt

Idag stod det gäddfiske på schemat, Niklas gjorde mig sällskap ute i lik-kistan denna dag. Vi kom ut till sjön strax efter 08:00, solen strålade med sin närvaro, men det var fortfarande kallt, cirka -5 stod temperaturen på och vattnet var inte värst mycket varmare, kring 3 grader.

Nordanvinden låg på mest under hela dagen, även några snöflingor föll medans vi fiskade i slutet på passet, jag lyckades lura 5st gäddor varav ”största” kring 3kg. Niklas kämpade tappert, hamnade endast efter med en fisk. Vi provade även vertikalfiske efter abborre, men dock utan framgång, inte ens ett hugg på jiggarna. Men självklart skyller vi på vinden idag, nordligvind är aldrig en bra vind! Efter fiskepasset som slutade runt klockan 15, beslöt vi oss för att åka på upptäcksfärd, vi hittade några nya vatten och dessa förblir hemliga då dem ser RIKTIGT giftiga ut.

Efter fiskepasset… åkte vi vidare till hillebäcken för att kika på om mörtarna var påväg för lek, en hel del mörtar, men vi kom aldrig underfund om dom lekt och var på väg ut eller om fiskarna var påväg in. Då dem blev stressade när vi kom och klampade. Bjuder på några bilder ifrån mörtleken.

Det var allt för idag, en ny dag imorgon och då hoppas jag på att nordanvinden blivit utbytt mot västliga vindar, som yr.no lovar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments