Drag&Fiske | Fiske med Nicklas Landin i Dalälven

Idag var det bestämt fiske med Nicklas Landin och hans vän Andreas! Planerna var att vertikalfiska gös i dalälven. Men strax innan avfärd var planerat så fick jag ett paket från Miekofishing i brevlådan!

Jag var bara tvungen att komplettera utrustningen med spinnspöt som jag inte alls hade tänkt att ta med från första början!


Mieko Basas en wobbler som fick både mig och Nicklas att tappa hakan, vilken gång den har! Detta kommer bli riktigt intressant att prova i mitt egna hemma vatten!


Mieko Niva Ett drag jag inte hann med att prova idag, men även den här ska bli riktigt intressant att prova i min hemma sjö!
Tusen tack Mieko!

Vill även passa på och  tacka NorthernPike för dom fina t-shirtarna jag fick hem idag!

Dessa finns att köpa hos miekofishing.se!

Hur gick egentligen fisket idag? Väderförhållanderna var inte på vår sida idag, när vi väl installerat oss i båten efter några om och men, så möttes vi av en vind som gjorde det väldigt svårfiskat, jiggen släpades efter en längre bit från båten, så vertikalt… vill jag inte direkt kalla det! Men vi kämpade på!

Efter cirka timmes fiske börjar blixtar lysa upp på himeln, mullrande åska, strax efter kommer ett riktigt oväder in, både haglade och spöregnade! Vi var tvungen att försöka komma bort från ovädret och strandade till vid ett vindskydd, precis efter det att vi fått fart på brasan så glimtar solen lite retsamt fram!

Vi står och torkar och värmer oss en stund innan vi påbörjar ett nytt försök att jaga rätt på fiskarna. Efter ett par timmars fiske lyckas äntligen Nicklas att lura något till hugg på hans jigg!
Äntligen fick vi se ett spö med lite gung i! Tyvärr var det inte en gös som bitit tag i hans jigg utan en mindre sjögurka på cirka 1,5kg.

Vi fortsätter jakten, byter ställe, tänker om, börjar jaga gädda istället! lägger i ankaret och börjar kasta, nu hade klockan blivit mot kvällning och ett nytt oväder såg ut att komma in, vi beslöt oss nu för att avbryta för dagen, men då hade ankaret fastnat i botten, fick inte lös det! tvingades till att skära av linan! När vi väl kom ut från å-fåran till böljan blå, så gick det vita gäss på sjön, vågor på cirka metern, tuff motvind på cirka 17-20sekundmeter! Då var då inte jag kaxig. Jag har alltid respekt för vatten, vare sig det är is eller öppet. Vissa vågor slog över, vilket ledde till att man fick sig ett par duschar! Andreas som var styrman blev nog lika blöt som om han hade badat!

Med facit i hand så kände man att idag borde man legat kvar hemma i soffan! Men samtidigt var det ett äventyr jag sent kommer glömma!

Skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments