Trolling | Största madamen fick följa med hem!

Idag var det trolling med frun inbokat, jag hade planer på att försöka jaga rätt efter en gädda på över 6,5kg så hon fick ett nytt personbästa. Men med tanke på hur fisket var igår så kändes det lite klurigt, eftersom dom stora verkligen inte var på hugget då.


Vi fixade båten, och kom ut till sjöss runt klockan 10, imorse var det långt ifrån stress som möjligt, riktigt skönt!

Vi påbörjar vår färd på jakt efter sjöns gröna krokodiler, vi kommer i kontakt med den första efter 30minuter, en sjögurka som knappt vägde kilot, snabb release och jakten fortsatte.

 


Det låg fortfarande is i vissa vikar som man var sugen att fiska av, men det var omöjligt!

Jakten fortsätter.. Sofi lyckas få napp! Nu är det böj på spöt! Men hur var det med storleken den här gången? Jag var beredd med kameran i handen redan!

Ja… Storleken har ingen betydelse, för nollan blev spräckt för Sofi också, fin fint!

Vi började planera om… vi hade fiskat i både grunda vikar och halvdjupa branter utan att resultera något större än kilot.
Bytte ut våra wobblers, jag valde en relativt nyinköpt Swim Whizz i färgerna blå\silver, fiskade av ett djup på 5m, vi smög oss verkligen sakta frammåt samtidigt som dragen låg cirka 20meter bakom oss. Vilket resulterade en större fisk!


Kändes riktigt gött att lyckas lura en fisk, som är värdig att kallas gädda.

Tycker faktiskt fisket efter gädda på våren är avsevärt mycket svårare än på hösten, står dom grunt, är dom på djupet, leker dem, är det vinden, är det vädret, Många frågor kretsar runt  i mitt huvud. Men givetvis kommer dessa frågor ENDAST när det är trögt fiske, annars är det bara rock on!

Tack för att du läste!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments