Vertikalfiske | Premiärfisken på spöt blev ett nytt personbästa!

Peter Söder som var dagens guide hämtade upp mig klockan 09:00, den här underbart soliga Söndags morgon…
Fisket var riktat efter gös med vertikalprylar!

Förväntningarna var enorma, trots att jag försökt att inte ha några, med tanke på att det fortfarande är tidigt på säsongen vilket leder till att det är kallt i vattnet!
Men vid första stället vi provade så nöp en gös på Peters jigg utan att den hunnit komma ner i botten! upp kommer en fin gös kring 2kg.

Peter trodde förståss att detta var ett rent flyt! men inom loppet av 10minuter så hade han plockat ytterligare 2st till! Så om det var flyt eller pure skills! låter jag vara osagt, förhoppningarna om att få gunga på mina nya grejer steg enormt!

Efter det att Peter dragit 3st! Så var det äntligen dags för mig att få gunga! Det knaka till ordentligt i mitt vertikalspö och oskulden blev tagen, trodde nästan spöt skulle gå av, med tanke på hur det lät!
En kort fight blir det, och upp stiger en fin gös ur det brunfärgade vattnet! Jag blir helt till mig, Peter gissade på nytt pb för min del! Som vanligt så låter jag vågen säga sitt innan jag vågar hoppas på allt för mycket!
Men vågen stannade på 5,2kg och 80cm! Vilket är en förbättring på 1,1kg!! Adrenalinrus och skakande ben! Jag var helt i chock! var bara tvungen att sätta mig ner och varva av med en kopp kaffe!

Löjligt roligt att få personbästa på premiärfisken för nya spöt jag fiskat med utan att fått ens ett napp tidigare! (Bilden på gösen är högst upp)

Efter det att vi fiskat en hel massa timmar på olikaställen så hade Peter ytterligare fått sammanlagt 7st gösar och nöjd som jag var bara av första fisken kommit upp till 3st!


Klockan blir strax före 13:00, vi bestämmer oss för att åka till en lä-sida för att fika, där vi ser 2st båtar till som tagit skydd mot vinden.

En lagomt nöjd Guide sitter och spekulerar! Vilket leder till ännu fler gösar och dessutom ännu en till blogg-gös!

Dagens andra riktigt fina fisk! Peter drar en på 4,2kg på 79cm! Sjukt roligt fick vi det i båten! tror nog båda var lite hysteriska över alla fiskar som hitills hade tagits!

En stund senare… så blir det böj i mitt spö, misstänkte att jag fastnat i en sten, då jag har en vana att göra det ibland i gavleån. Spänner rygg på spöt och känner att något tungt ger med sig, inte först jag ser fisken så förstår jag att det är en gös! Samtidigt som Peter säger att det är en GRIS! Jag blir smått hysterisk när jag ser att den sitter svagt i mungipan, En match utspelar sig, gösen gör några volter på ytan vilket leder till att den sliter sig loss! Förbannat! Då båda kunde uppskatta den kring 6,5kg! Så nära att ta ännu ett personbästa på samma dag!

Jag var något frustrerad över händelsen, svor en hel del inombords några ord kunde jag inte hålla inom mig och skrek över hela sjön… Men det var väl meningen, Jag ser till att ta den där fisken igen när den lagt på sig ytterligare ett par kilo. Ja.. Jag är fortfarande frustrerad och kommer förmodligen vara det till den dagen jag tar en bättre fisk!


När Peter vänder ryggen till för att pula på elmotorn så smäller den här gäddan på! Rycker nästan prylarna ur näven på honom. Han tyckte sig känna att det var en gädda, jag frågesätter honom och frågar är du säker på att det inte är en gös? Får en kommentar tillbaka som lyder ”Är det här en Gös, så kan du ringa arbetarbladet direkt”, haha.. en klockren kommentar upp ur vattnet kommer slutligen efter en skön match på vertikalprylarna en gädda på 5,1kg! Fin bifångst!

Summa sumarum så fick vi 20st gösar(Peter 13st, Jag 7st) och 2st gäddor(En varsin) och en abborre(Av mig).

Sjukt roligt dag och ännu ett bättre PB att sträva efter!
(Alla fiskar fick friheten åter att simma vidare)

Skitfiske och tack för att du läste!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments