Tjärnfiske | Nu är det kvitterat till 1-1 vs Långsjötjärn!

Igår samlades Patrik, Niklas och jag upp på min parkering, sen tog vi min bil ut mot järbo för att försöka jaga rätt på regnbågen!
Vi beslutade om att prova en annan del av sjön, där en liten bäck rinner ner, en bit ovanför bäcken fanns det även en del sumpmark, då tänkte vi att det är där maten finns! (Tack Robban för tipset, men taktiken fungerade dock inte!!!!)

Beslutar att vi ger den delen av sjön en stund innan vi kom överrens att göra en flytt dit vart Niklas haft bra fiske förrut, men senaste turen blev ju ett bommpass, nåväl idag var det en ny dag och nya möjligheter!

Vi har riggat ut grejorna ihopp om att någonting ska hända, regnbågar och öringar har börjat vaka aktivt över viken vi befann oss vid.
Just när jag greppar tag i påsen där mina smörgåsar befinner sig, så tar jag ut en för att precis ta en tugga och då ser jag att min spötopp gör några försiktiga rörelser! Lägger ifrån mig smörgåsen bredvid min kaffekopp för att smyga mig försiktigt iväg till min spö, ett pet till sker, men sen var fisken borta, låter grejorna ligga kvar för att bege mig tillbaks till min smörgås och kaffekoppen jag hällt upp.

En stund senare upptäcker jag att linan blivit helt slak, går raskt till m itt spö för att göra ett mothugg där sitter fisken högst upp i bild! Ingen bjässe men äntligen första fisken landad! nöjd som satan även om storleken inte var mycket att hänga i granen, en försiktig release ihopp om något större!

En kort stund senare efter att jag kastat mina  prylar på ungefär samma ställe så händer det lite kraftigare saker på mitt spö! Nu var det en regnbåge i lagom storlek som hänger i andra sidan av reven, gör några hopp vid ytan för att sen tacka för sig.

Skyller på mustad 3-krokarna som förmodligen var 1-2 storlekar för små, krokarna rätades ut lite grann.

Resten av kvällen ägnade vi oss dåliga skämt och brasmys! Riktigt trevlig afterwork fiske trots att fångsten var så gott som obefintlig! Men att min livs första röding var landad blev ett faktum!!!
Vi packade ihop för hemfärd klockan 23:30, blev en tuff dag på jobbet idag! Men vad gör man inte för fisket!

Ha en fortsatt trevlig vecka så blir det förmodligen mer fiske till helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments