Sikvik | Gäddfiske med Nicklas och Holmström

Idag gästade Jag och Nicklas, Andreas i hans båt. Dagen skulle bjuda på gäddfiske bland dom superhemliga vikarna i sikvik. Vi gick nästan bet dock!
Vi möttes ute i fliskär klockan 08, vädret var växlande, men mestadels soligt!
Nicklas blir den förste att få fisk, tar inte alls lång stund! Både jag och Holmström blir riktigt taggade!

Tyvärr har jag inget bildbevis på gäddan som säkert vägde 16kg, vilket i verkligheten var kring 2kg. Då gäddan valde att göra en karatespark för att komma loss från Nicklas gälgrepp då fisken såg att kameran var på G.

Vi fortsätter nöta av några fler vikar fram till Sikvik utan framgång. Vi beslutar att åka till en vik där Holmström gett fångstgaranti!
Men innan vi hamnar där får jag äntligen dagens första efterföljare! En gädda kring 4-5kg följer mitt drag, men väljer att rata svartzonkern till slut, grymt irriterande!

Nåväl, vi åker vidare till viken där Holmen gett fångstgaranti och inte tar det lång stund innan det är en fisk på kroken! Dock inte på min, men glädjer mig till Holmström!

En liten snipa på ingång! Vi smygfotograferar fisken innan den sett skymten av kameran!


Nu var ställningen 1-1-0 jag står för nollan, jag var den enda som inte fått fisk! Hur skulle detta gå!

Hungern börjar ta vid för min del, lännger ifrån mig spöt för att leka lite med kameran!
Mitt under fotograferingen får Nicklas napp, ett klassiskt bottennapp, men kul ändå!

Nu bar det iväg mot dagens planerade grillplats, Korv med bröd stod det på menyn, samtidigt som grillen blev tänd kom en skur med regn in! Perfekt tänkte vi, nu när vi väl var mätta och belåtna och nya krafter intagna så hoppades vi på att eftermiddagen skulle bjuda på mer action från gäddans sida.

Vi åker tillbaka till platsen där min 4-5kg gädda ratade min svartzonker tidigare! Nu hade jag bytt till Buster jerk tånglake, ifall om gäddan var kvar på samma plats så skulle den väl inte rata denna underbara jerk!

Efterföljare på samma ställe! Gäddan var riktigt nyfiken men gick aldrig till attack! Väldigt troligt att det var samma gädda som tidigare, hur frustrerande var inte det!

Vi rör oss vidare till en annan vik vi haft nån kontakt tidigare och jag förbereder mig för ett långt kast, några ryck och knyck med jerken och det splashar till och äntligen sitter den i andra änden!

Vi fick åtminstone en varsin fisk, efter det fiskade vi av en stund till innan vi beslöt oss för att åka tillbaka mot fliskär för att bege oss hemmåt.
Uselt fiske, men förövrigt en riktigt trevlig dag!

(glöm inte att kika in på http://holmstromfiske.blogspot.se/ för att läsa Holmströms version av dagen, samt titta på hans bilder)
På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments