Vertikalfiske | 10års väntan är över! Grattis till ditt nya PB!!!

Igår var det åter igen dags att gästa min vän Cecilia i hennes båt! Skulle bli riktigt roligt att få komma ut och jaga gösen på riktigt igen!
Vi kom ut till sjön kring 09:30, färdig installerade och taggade till tusen, som ALLTID!
När vi väl var påväg mot första stället vi tänkt fiska på så tittar Cissi ner på lodet och ser ett eko som såg intressant ut! Hon stannar till för att backa tillbaks på det, ner med jiggen och allt detta under 20sekunder så är första gösen landad, jag trodde inte mina ögon! Sjukt skrattande i båten blev det och gösen fick simma hem igen!

Med tanke på den hyggliga starten så kändes det som det skulle bli en sjukt bra dag! Vi fiskar en timme och ett par fina gösar landade innan det var dags att åka iväg en snabbis för att hämta upp Cissis kompis Johanna Färdigh, ett nytt ansikte för min del! alltid kul att knyta nya kontakter med likasinnade!

Fisket fortsätter bra och Johanna hoppades på att det skulle bli ett nytt personbästa för hennes del och givetvis blev det så!

Det blev inte bara ett nytt personbästa, utan det blev två! ena fisken som var 70cm lång och vägde 3kg prick och senare under dagen fick hon även en grann gös på 3,1kg och 72cm lång! STORT grattis Johanna!

Vi träffade även Calle Bjök, Evelina U och Niklas ute på sjön också, Calle var helt lyrisk när han lyckas lura en fin gädda på vertikalfisket, riktigt pigg sådan kring 4-5kg!

Calle hyttar med näven för att gäddan ska ge sig!

Vi fortsätter vårt fiskande och ett regnväder kommer in, vi söker skydd borta på en ö där flera andra båtar också strandat för att vänta ut regnet, en halv timme senare avtar regnet och suget för att fiska blir oemotståndligt! Vi drar ut igen på jakt efter dom stora!

Strax innan hotspoten så ser Cecilia ett fint eko och stannar för att testa om hon lyckas trigga den till hugg! Efter en stunds lirkande så blir gösen förbannad och går på STENHÅRT på jiggen, en riktigt härlig drillning blir av, jag frågar Cissi om det inte är en tjockgädda som hon har, hon blir något lyrisk och säger att den stonkar som en gös, Vilket vi givetvis hoppades på!

Slutligen kan Cecilia andas in när jag håvat fisken, och jag säger till henne att det inte är omöjligt att det kan vara ett nytt personbästa!


(Gösen som till slut inte kunde motstå Cissis favorit jigg Rainbow trout från Fin-S, vilket var den mest effektivaste jiggen för den här dagen)

Fram med digitalvågen för att få fram tydliga siffror och fisken väger 8,7kg! Ett nytt personbästa för Cecilia!!! 10års väntan är över! Hoppas vi inte behöver vänta 10år till innan nästa tas(Det tvivlar jag stark på)

Alla fiskar vi fick efter den här kändes riktigt små, även om dem låg på mellan 2-4kg! Vilket i sig ÄR fina gösar!

Detta är ett utav mina bästa vertikalpass även om jag var den enda som inte fick något pb idag! men att få vara närvarande och dessutom sitta i samma båt och se en drömgös på 8,7kg gör iaf mig väldigt glad!

Skitfiske och på återseénde!
Grattis igen Cecilia Grönberg!

Cecilias version av dagen kan du läsa här!
http://www.fisheco.se/blogg/gosdrottningen/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments