Vertikalfiske | Bra medelvikt på gösen och även en fin bonus-gädda!

Idag hade jag och Kjell ”Gruffdraget” Bohlin bestämt oss för att prova på vertikalfiske tillsammans. Trots väderprognoserna så härdade vi ut i regn och rusk!
Vi kom ut till sjön kring nio tiden, Någorlunda lugn sjö och regnet hängde i luften. Dagens jigg som jag började med visade sig vara helt fel, tog inte alls lång stund innan jag förstod det och slängde på en utav jiggarna jag fick med i tävlingspriset, dom såg lite halvskumma ut, men jag tänkte att jag ger dem ett försök! Sen var det full dans med dagens gösar!

Kjell lät mig mestadels fiska, medans han övade på att styra rätt mot fiskarna. Även om han inte hade mycket fisketid så lyckades han ändå plocka 5-6st och även största gösen för dagen på 4,8kg!

Själv tappade jag 2st riktigt fina fiskar pga att linan gick av, Båda gångerna! Riktigt skandal med tanke på att den är ny och är till för vertikalfiske, byte av lina sker innan nästa tur!

Hur som helst så samlade jag nog ihop mitt antal kring 15st idag varav största på 4+, tyvärr blev det klent med bilder pga regnet, då jag är väldigt rätt om systemkameran.

Bonusgäddan på 7kg, var en avsevärt roligt drillning! Till en början kändes det som en gös på stonkarna, men när den väl börja löpa lina så förstod jag att det var en av sjöns gurkor som klivit på.
Hur härligt är det inte att drilla en fin gädda på så lätta prylar som man använder till vertikalfisket, går inte beskriva i ord!

Inte blev jag besviken att det var en gädda, för mitt gäddfiske har verkligen varit katastrofalt efter det att isen släppt! Men nu kanske det vänder!? Jag tror det!

Jag ser redan fram emot nästa tur Kjell! Tack för idag!

På återseénde!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments