Vertikalfiske | Midsommar fiske med Gösdrottningen och Niklas!

Midsommarfiske var planerat med Cecilia Grönberg och Niklas, aldrig tidigare i mitt liv har jag fiskat på midsommar förrut, i alla fall vad jag vill minnas.  Men igår blev det av!
Vi kommer ut till sjön kring kl.8 och solen steker på varmt och skönt, sjön ligger alldeles spegelblankt, detta skulle bli en kanon dag! Vi hade gett Niklas en 99% säkerhet till att bättra på sitt personbästa idag! Hans personbästa sen tidigare har legat på 3,1kg och togs på Julafton 2011 i Gavleån i Gävle.

Med tanke på att midsommar är en högtid så var det väl dags att bättra på det även idag, och så blev det! Niklas första fisk för dagen visade sig vara en fin gös med några fina stonkar!

Väl intill båten så börjar Niklas skaka av adrenalin! Håvandet blev en klarhet och vägning före fotografering och Niklas kunde jubla ut som även oss andra att han fick sig ett nytt personbästa! 4kg blankt! En bättring på 9hg, grattis!


Vi fortsätter att fiska med några småfiskar upp innan det här aset högg på Cissis jigg efter lite lirkande! På hela 6kg! Jag som är Cissis personliga turmaskot tyckte jag gjorde mitt jobb i båten!

Strax efter lunch så börjar det blåsa upp till lite hårdare sjö och fisket blir väldigt svårt, så vi beslutar oss att åka till en ö för att grilla.

Att tända en eld och grilla på självaste midsommar kändes som bara ett måste! Även om det ”bara” stod korv på menyn.
Mätta och belåtna och en hund som fått leka av sig lite i både land och vatten, så kände vi oss redo igen att jaga vidare efter dom fina fiskarna.

Vi fortsätter jakten efter dom fina fiskarna, jag visste inte riktigt hur jag skulle göra med valet av jigg idag, då gösen varit lite tjuriga för min skull, i alla fall dom större!
Hade själv fortfarande inte fått upp någon blogg-gös, så pressen steg en del!

Vi åkte till ett annat hemligt ställe för att det var så hård sjö där vi brukar vara! Lånade cissis spö som var riggat med en Fin-S Rainbow trout och den här pangade på ordentligt! Rejäla stonkar och riktigt roligt drillning! Vågen visade att fisken vägde 4,5kg! Rejält nöjd!


Fortsatte att fiska kring samma ställe och Cecilia blev sugen på att släppa på nästa eko, tar en stund innan vi hittar ett. Men det kommer! En gös på 4,7kg och endast ca 72-74cm med smällfet buk!

Nåväl alla var glada och nöjda och trots det svåra fisket under eftermiddagen-kvällen så lyckades vi ändå landa 15+ i antal!

Tack för en trevligt men ett annorlunda midsommarfirande Cissi och Niklas!

På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments