Vertikalfiske | Blixtar & dunder och magiska gösar med Cecilia!


Idag var det dags igen att följa med Cecilia ut på jakt efter gösen.
Eftersom väderprognosen visade mestadels regn under förmiddagen så hade jag inte ställt väckarklockan först vid 08:00, lagomt skön sovmorgon!

Hör inte till vanligheten att man hinner äta frukost hemma med familjen innan man far och fiskar!

Efter det att frukosten låg i magen och en tur hem till Cissi så var vi äntligen påväg till sjön!
Lagomt taggade inför vad dagen skulle bjuda på, lite oroväckande väder till en början, då det både blåste en del och regnade, men enligt prognosen så skulle vinden mojna runt lunch, vilket den gjorde.

Några landade gösar innan vi beslutar att ta kurs mot en ö för att grilla lite korv, när väl grillen är tänd så glimtar solen fram och sjön blir nästintill spegelblank, det triggade oss att äta snabbt för att bege oss ut igen på jakt efter fler fina fiskar!

Jag lyckades lura den här 4kg gösen till hugg, inget tjafs utan smack på jiggen, och en avsevärd rolig drillning löper ut, misstänkte att det kunde vara i närheten av mitt personbästa med tanke på knyckarna gösen gjorde, riktigt skoj! Gösen tog på en Fin-S jigg jag fått från Cecilia, en nyhet från i år! Den fungerade riktigt bra idag!


Sen var det Cecilias tur att börja jaga en simmande gös, med lite skicklighet lyckas hon ändå jaga rätt på fisken och trigga den till hugg! Mäktigt imponerande!


Bella trivs riktigt bra i båten, det är det inget snack om!

Dagen lider mot sitt slut, varit mestadels mörka moln runt hela sjön förutom mitt i. Sett stora skyfall med regn långt borta, en del åska.
Men när vi väl skulle åka in mot land så föll regnet över och riktigt heta blixtar och åska strax därefter gjorde oss lite nervösa, men vi skrattade av rädsla ändå!

Tack för en trevlig dag med mycket skratt som alltid!

På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments