Gavleån | Jiggfiske efter gös i ghettot


Idag var det planerat lite afterwork-fiske med Niklas Lövstedt. När jag väl kommit ner till ån idag var det strålande solsken och riktigt varmt och skönt för årstiden.
Niklas dyker upp en kort sekund därpå, med sig har han lite burgare från en känd hamburgerkedja, tack för måltiden!
Vi provar som vanligt den ”magiska busskuren” till en början, står och nöter ett tag innan vi beslutar att gå vidare till murénbron, vi kom underfund med den korta trippen dit att den som landar första fisken bjuder på en jigg hos Gävlefiskredskap när vi skulle dit en sväng innan dom stängde.

Det tar relativt många kast innan det suger till i min lina och mothugget känns som den sitter som den ska! Tittar på Niklas samtidigt som jag har spötoppen rakt upp i luften och visar stolt dessa gung som fisken bjöd på.

Efter en stund lek, så beslutar jag att få upp fisken till ytan, men fisken var inte så värst sugen att se oss, men till slut ger den med sig, visar sig vara en gös mellan 2-3kg, efter det att den synat ytan igen så tvärdyker den och skakar sig lös. Nåja, fick känna på lite gung iaf!

Vi står kvar på samma ställe en stund innan vi beslutar oss att gå vidare till fiskebutiken för att Niklas behövde inhandla lite nya jiggar och ett nytt fiskespö för gäddfisket på söndag.
Stort tack till Micke som alltid ger bra priser!

Återgår till ån för att provar oss fram för att landa första fisken. Daniel Norell ansluter oss. Som många vet så är han en riktig mink när det gäller att fiska, men inte ens han lyckades idag!


Niklas riggar på en ny jigg och lite tyngre skalle för att få bättre bottenkontakt…

Även om fisket var riktigt uselt idag, så var det riktigt roligt att träffa på gamla uvarna längs å-kanten för massa skitsnack.

Som det ser ut nu så blir det gäddfiske på söndag och jag hoppas att Niklas får inviga sitt nyinköpta spö med ett nytt personbästa!

Skitfiske så länge!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...