Mieko Sevigra tillsammans med Niklas var lösningen till att bryta förbannelsen!

Mieko Sevigra

Mieko Sevigra bröt förbannelsen i den nya båten.

Mieko Sevigra skulle bryta förbannelsen! Idag var det bestämt att Niklas skulle med och prova sina nya drag han handlat tidigare hos miekofishing. Niklas tog en halvtimmes sovmorgon, så vi kom inte ut på sjön först vid 07:30 cirka.

Men vad gjorde det, vi var ut på sjön och jag drar igång motorn som i vanlig ordning utan några större problem, ut mot marmafjärden för att äntligen påbörja jakten efter gäddor.
Som ni kunnat läsa tidigare så har det blivit helt fisklöst i min båt innan! Men idag var dagen kommen och Niklas får hugg efter 1-2 timmars körning och visade sig att det krävdes en Mieko Sevigra för att bryta förbannelsen!

Eftersom inte fisken gjorde någon direkt kamp frågesatte jag Niklas med min bitterhet pga att båten plockat noll fiskar tidigare och hoppet var som bortblåst, om det inte var en gren han fått på kroken.
Snabbt svarade Niklas att isåfall lever grenen, upp kommer första fisken! Fin tävlings gädda inför marmagäddan, den var inte speciellt tjock, men den var fin!
Strax under metern och vägde 4kg, riktigt usel kondition med tanke på hur mycket betesfisk det finns!

Efter en längre stunds fiskande så dyker paravanen på ett av spöna, eftersom det är min tur nu så greppar jag spöt och gör ett klassisk SUOMELA-mothugg och fisken sprattlar till lite lätt.

Den högg på en mieko predatorshad som var utrustad med 2st stingerkrokar och ett 175gr skalle. Den var inte särskilt stor den här heller, men den var jätte fin! Nollan för min del i min egna båt blev spräckt!

Nu kändes det verkligen kul, vi hinner inte mer än att fotografera fisken innan jag ser att den andra paravanen dyker och ropar till Niklas!
-Niklas, andra PARAVANEN!!!!!
Får till ett snabbt svar….
-Vilken paravan??? Vilket spö??

Klockrent! Men han lyckades lyckligtvis greppa rätt spö och gjorde ett mothugg utav dess like!

Lite bättre kondition men långt ifrån tjock! men liksom den första fisken han fick var det också en lång fisk!
Och i drillningen så hade gäddan både skallen och svansen ner mot svalgen som en dubbelmacka i mun på fisken!

Senare in på eftermiddagen utan några större aktivitet för varken oss eller andra båtar så beslutar vi för att ta kurs hemåt, väl där hemma stod maten serverad på bordet för 2 hungriga fiskare och kvällen avslutades med Gäddfeber och Gädda the movie!

Tack för en grym dag Niklas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments